Els Mossos d'Esquadra alerten d'una nova estafa que et pot arribar a través de la safata d'entrada del correu electrònic. Si reps un e-mail de part de la INTERPOL, ves amb molt de compte! Els estafadors estan fent-se passar per policies per obtenir les teves dades personals i acabar fent-te un xantatge que t'ho podria fer perdre tot. El que recomanen els agents és directament no obrir el missatge, però, sobretot, no respondre facilitant cap de la informació que demanen, i, per descomptat, no accedir a cap enllaç

T'acusen d'haver comès un delicte sexual 

L'assumpte del correu electrònic és una suposada citació judicial. La inversemblança del missatge pot fer que molts usuaris obrin el mail per assegurar-se que va dirigit a ells. El contingut és un text segons el qual el destinatari està acusat d'haver comès un delicte sexual, en concret contra menors d'edat, i el citen per un presumpte judici al respecte. Per donar més credibilitat a l'assumpte, els estafadors envien adjunt un informe policial amb la signatura falsificada de la INTERPOL i de l'EUROPOL, factor que pot fer que molta gent acabi caient a la trampa. 

L'objectiu dels delinqüents és aconseguir que el destinatari respongui al correu pensant-se que es tracta d'un error, facilitant les seves dades personals per confirmar la seva identitat, creient que, així, des de la policia podran comprovar que han enviat el missatge a la persona equivocada. Amb aquesta subtil tècnica d'extorsió, els estafadors et poden robar el número del DNI, el nom i cognoms, fins i tot l'adreça i el número de telèfon, tot amb l'objectiu de fer-los servir de manera fraudulenta. 

Des dels Mossos, així com des de l'Oficina de Seguretat de l'Internauta, posen l'accent en la importància d'esborrar immediatament aquest correu electrònic, a poder ser sense obrir-lo abans. En cas d'haver estat víctima d'aquesta estafa, els agents recomanen posar-se en contacte amb ells per denunciar els fets, amb una captura de pantalla del missatge original i també de la resposta de la víctima, per poder fer les comprovacions pertinents.