El traper Morad podria tornar a asseure's al banc dels acusats, aquesta vegada, per un delicte d'injúries i calúmnies contra un agent dels Mossos d'Esquadra. El jutge ha decidit processar el famós cantant, originari del barri de la Florida, a l'Hospitalet de Llobregat, per una sèrie de publicacions a la plataforma Instagram, on acusava l'agent de ser un "abusador" i de "pegar els nens". Ara, tant la Fiscalia com l'acusació particular, el Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) tenen deu dies per presentar l'escrit d'acusació amb què portar a judici el raper.

Els fets es remunten al passat 27 d'abril, quan el conegut raper estava amb els seus amics en una zona coneguda com "els blocs" del barri de la Florida, on el cantant i els seus amics resideixen. Aquella tarda, Morad i els seus amics van protagonitzar una tensa discussió amb els agents de la policia catalana que, finalment, arribarà als tribunals, ja que avui s'ha comunicat la imputació de Morad per un delicte d'injúries i calúmnies contra l'agent dels Mossos d'Esquadra.

Morad estava amb el vehicle mal estacionat quan van arribar els Mossos

Els Mossos estaven patrullant els carrers del barri de la Florida quan van topar amb Morad i els seus amics, que estaven amb els cotxes mal aparcats passant la tarda. Quan els agents es van apropar al grup de joves, aquests ràpidament van adoptar una actitud hostil, que es va intensificar en el moment en què un dels agents va procedir a multar el cantant per tenir el vehicle mal estacionat i per faltar el respecte a la policia. En aquell instant, el traper va decidir gravar l'actuació policial, i compartir-la amb els seus més de dos milions de seguidors.

El raper va acusar l'agent de ser un "abusador" i de "pegar els menors"

En les històries d'Instagram, Morad n'acusava un dels agents de ser un "abusador" i de "pegar als menors": "Aquest policia es dedica a pegar els menors d'edat i abusar de la gent del barri. Em tens fart! Deixa d'abusar dels nens petits!", escrivia en el vídeo que va publicar. A més, el cantant va afegir: "Si el coneixeu o és el vostre familiar o amic, digueu-li que pari ja de pegar els nens, que pari ja d'abusar." Durant la discussió, ambdues parts van reunir forces: d'una banda, Morad va aconseguir que un centenar de persones es desplacessin fins on ell era, i, per l'altre, els agents dels Mossos van fer arribar més dotacions, així com la BRIMO. Els seguidors de Morad van llançar objectes i ous contra la policia, si bé no hi va haver cap càrrega.

Viviu Mossos Injúries Calúmnies
El raper Morad va publicar una sèrie d'històries a Instagram on mostrava el rostre d'un agent dels Mossos i l'acusava d'"abusar" i "pegar" els nens del barri. / Foto: Xarxes socials

El jutge considera que Morad volia atemptar contra la reputació del mosso

Les imatges que Morad va gravar mostraven el rostre complet de l'agent dels Mossos, per la qual cosa identificar-lo era senzill. Per aquesta raó, el jutge considera que l'autodenominat mec de la rue va publicar els vídeos amb la finalitat d'atemptar contra la "reputació i dignitat" de l'agent, atribuint-li delictes "falsos" i "humiliants". Els vídeos van tenir una àmplia difusió, no només a Instagram, sinó en altres xarxes socials, com TikTok o Twitter, per la qual cosa, a ulls del jutge, "persones conegudes i familiars de l'agent perjudicat van arribar a conèixer aquesta informació, i es van comunicar amb ell, preocupats pel seu estat davant de la repercussió de les imatges," segons la interlocutòria a què ha accedit EFE. Per tot això, el jutge considera que hi ha prou indicis perquè el raper s'assegui, una altra vegada, al banc dels acusats, cosa que pot succeir una vegada la Fiscalia i el Sindicat de Policies de Catalunya (SPC), que exerceix com a acusació particular, presentin l'escrit d'acusació.