El raper Morad ha acceptat aquest dimecres una pena de dos anys de presó pels incidents ocorreguts durant la gravació d'un videoclip l'any 2021 a l'Hospitalet de Llobregat, en el context del qual va atacar a agents de la Guàrdia Urbana d'aquest municipi del Barcelonès. En concret, el cantant espanyol d'origen marroquí estava acusat dels delictes d'incitació a desordres públics i d'atemptat amb ús d'instrument perillós, i la Fiscalia demanava per a ell un total de set anys entre reixes.

Finalment, gràcies a un acord de conformitat entre les parts previ al judici, que havia d'arrencar aquest dimecres a l'Audiència de Barcelona, Morad El Khattouti El Horami ha estat condemnat a sis mesos per incitació a desordres públics i un any i sis mesos per atemptar contra agents de l'autoritat amb instrument perillós. Com que l'artista només té un antecedent no computable, evitarà l'entrada a la presó, amb la condició de no reincidència i el pagament d'una multa de 2.041 euros en concepte de responsabilitat civil.

 

Morad va "instigar" un nombrós grup a enfrontar-se amb la policia 

L'11 d'agost de 2021, Morad va gravar un vídeo musical a la via pública, a l'Hospitalet, a conseqüència del qual es va generar un "gran soroll", provocant les queixes dels veïns. A més a més, per a l'enregistrament d'algunes de les escenes va fer servir un dron que no tenia el pertinent permís de les autoritats. En arribar els agents de la Guàrdia Urbana van ser rebuts amb "llançaments d'objectes" i amb una "actitud hostil" per part de l'artista.  Els efectius de la policia catalana "es van trobar un nombrós grup d'assistents, al voltant de 150, els quals, en observar la presència policial i guiats pel propòsit d'alterar de forma greu la pau i tranquil·litat ciutadana, van començar a increpar els agents, així com a realitzar actes consistents en el llançament d'ous i pedres contra els mateixos", segons es desprèn de l'escrit d'acusació del Ministeri Fiscal. 

L'acusació sosté al text que el raper Morad va actuar com a "instigador" de la resta de gent allí reunida, instant-los al llançament d'objectes, amb expressions com "el carrer és nostre" i, dirigint-se als policies, amb un "no pinteu res aquí". Les advertències de la policia municipal no van servir de res, i el raper es va encarar més amb ells, insultant-los mentre "esperonava la multitud" amb expressions com "teniu la punteria al cul", segons la Fiscalia.