El raper Morad torna al banc dels acusats. En aquesta ocasió, el cantant espanyol d'origen marroquí serà jutjat pels incidents ocorreguts durant l'enregistrament d'un vídeo musical l'any 2021 a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès). Morad El Khattouti El Horami s'enfronta a un total de set anys de presó pels delictes d'incitació a desordres públics i d'atemptat amb ús d'instrument perillós. Tot això, per un enfrontament multitudinari que va tenir lloc aquell mes d'agost amb la Guàrdia Urbana de l'Hospitalet.

Llançaments d'objectes i "instigació" de Morad

L'Audiència de Barcelona, a la secció sisena, comença demà el judici contra Morad, que està previst que es prolongui dos dies. El detonador de les acusacions d'incitació a desordres públics i d'atemptat amb ús d'instrument perillós va venir donada, segons l'escrit d'acusació del Ministeri Fiscal, per l'enregistrament d'un vídeo musical del raper l'11 d'agost de 2021 a la via pública que va provocar un "gran soroll", del qual es van queixar els veïns. A més, va utilitzar un dron sense el pertinent permís de l'autoritat competent. Però el cúmul d'infraccions només estava a punt de començar.

Quan els agents de la Guàrdia Urbana es van personar al lloc, afirma el ministeri públic a l'escrit d'acusació, que van ser rebuts amb "llançaments d'objectes" i amb una "actitud hostil" per part de l'acusat, el raper Morad. Els efectius de la policia catalana "es van trobar un nombrós grup d'assistents, al voltant de 150, els quals, en observar la presència policial i guiats pel propòsit d'alterar de forma greu la pau i tranquil·litat ciutadana, van començar a increpar els agents, així com a realitzar actes consistents en el llançament d'ous i pedres contra els mateixos", sosté el mateix text.

Insults, llançaments de pedres i ous contra els agents

De fet, segons el Fiscal, en aquells moments, el conegut raper va actuar com a "instigador" de la resta de la multitud congregada, instant-los al llançament d'objectes, amb expressions com "el carrer és nostre" i, dirigint-se als policies, amb un "no pinteu res aquí". En qualsevol cas, els policies van comunicar el raper que no disposava dels permisos municipals pertinents per dur a terme aquest vídeo musical. Però aquesta advertència no va servir de res i Morad "va fer cas omís a les indicacions, mostrant una actitud hostil i obstruccionista." Morad va insultar als agents, a qui a més va llançar ous i pedres de grans dimensions, mentre "esperonava la multitud" amb expressions com "teniu la punteria al cul", segons la Fiscalia.

Per tot això, el ministeri públic acusa Morad dels delictes d'incitació a desordres públics i d'atemptat amb ús d'instrument perillós, i demana per cada un d'ells tres anys i sis mesos de presó. També demana el pagament d'uns 2.040 euros, en concepte de responsabilitat civil, pels danys causats a diferents cotxes policials que es van personar al lloc.