Durant la matinada d’aquest diumenge, quatre persones han resultat apunyalades durant una baralla en l’interior d’una discoteca de Vitòria (País Basc). El presumpte autor de les ganivetades, un jove de 21 anys, va fugir del lloc dels fets abans que arribés la policia, però, després d’una intensa recerca, l’Ertzaintza l’ha pogut detenir, acusat d’un delicte d’intent d’homicidi i lesions.

Els fets han ocorregut entre les cinc i les sis de la matinada del 5 de febrer en una discoteca del centre de la capital alabesa, en circumstàncies que encara s’estan investigant per la policia autonòmica. Una trucada als serveis d’emergència alertava des del local que estava tenint lloc una baralla entre diverses persones, durant la qual una d’elles havia atacat a la resta amb una navalla, ferint a quatre homes i a una dona abans de fugir de l’establiment.

Va llençar l’arma pel carrer

En arribar els agents, el presumpte autor dels apunyalaments ja havia fugit. Segons ha avançat el diari Noticias de Álava, els testimonis els van indicar que el jove havia sortit corrents cap a la propera plaça Santa Bárbara, on s’hauria intentat desfer de l’arma. Després de pentinar la zona, els agents van trobar el jove, qui va ser traslladat a dependències policials per a ser interrogat.

Un ferit molt greu

El detingut va infligir ferides a quatre persones. Els sanitaris van atendre in situ a dos homes i a una dona amb talls de menor gravetat als braços i a les mans. La quarta víctima, un home, havia estat apunyalat a l'abdomen i, després d'estabilitzar-lo, el van transportar en ambulància a l'Hospital de Txagorritxu, on es troba ingressat en estat crític. La resta de les víctimes van ser traslladades a l'Hospital Santiago de Vitòria – Gasteiz per a una avaluació més completa de les seves lesions.

L'alcalde de Vitòria, Gorka Urtaran, ha condemnat en un comunicat el succeït a la discoteca. "A la nostra ciutat no té cabuda la violència ni les persones que la practiquen", ha assegurat.