Accident mortal entre dos helicòpters a Austràlia. Quatre persones han perdut la vida, fins ara, i tres estan ferides de gravetat i en estat crític després del xoc de les dues aeronaus mentre sobrevolaven la platja de la Costa de l'Or, a l'est del país, segons han informat aquest dilluns les autoritats. El comissari de la Policia de l'estat de Queensland, Gary Worrell, ha explicat que a més dels decessos i hospitalitzats comptabilitzats en un principi hi hauria uns sis afectats més amb lesions lleus. El sinistre va produir-se cap a les dues del migdia, hora local, prop del complex d'oci Sea World.

Els equips de rescat van mobilitzar-se fins la platja per alliberar els passatgers

"El equips de rescat i voluntaris van acudir ràpidament a rescatar algunes de les víctimes", ha explicar Worrell durant la seva intervenció en roda de premsa aquest dilluns. També ha agraït l'actuació de les persones que van ajudar poc després de l'accident. De fet, van ser desenes les que es van apropar per intentar extreure i alliberar els passatgers dels helicòpters que estaven ferits però encara amb vida. 

L'assistència mèdica va arribar poc després. El servei d'ambulàncies de Queensland va assistir unes tretze persones al lloc del sinistre. El Departament per la Seguretat i el Transport d'Austràlia ha obert una investigació per determinar les causes de l'incident, mentre que les perquisicions inicials suggereixen que un de les aeronaus aterrava i l'altra enlairava quan va ocórrer la col·lisió. En el moment del xoc "hi havia gent a la platja", segons ha explicat el comissari, per la qual cosa diversos vianants van resultar ferits. Afectats, majoritàriament, per "metralla de vidre" i material dels helicòpters en impactar a la platja Costa de l'Or, al sud de Brisbane.