Un naufragi al llac Maggiore, a la regió italiana de Llombardia, va provocar la mort de quatre persones. El transbordador neerlandès construït el 1983, però, podria navegar amb quinze persones a bord, tot i que hi havia vuit més, un total de 23. La gran majoria dels passatgers pertanyien als serveis secrets israelians del Mossad, així com agents secrets italians, segons ha informat el Corriere della Sera. El veler de 16 metres va enfonsar-se pel fort temporal aquest diumenge a la tarda, cap a les set, molt a prop de la riba i del centre nàutic Fratell Piccaluga a Lisanza

Tot apunta que el mal temps i una tempesta van ser els causants que el vaixell turístic s'enfonsés a les aigües del llac Maggiore. Tanmateix, aquest dilluns va iniciar-se una investigació perquè, segons la fiscalia de Busto Arsizio, els comandants haurien d'haver retornat a terra ferma pel temps. A més dels membres del Mossad i agents secrets italians, segons ha relatat el mitjà citat, també hi havia turistes en una embarcació que no tenia previst sortir aquest diumenge, com van fer els avions que finalment no van enlairar-se de l'aeroport de Milà-Malpensa i van quedar estacionats a la pista.

Viatje privat i "exmembres" dels serveis d'intel·ligència

La resta d'ocupants van aconseguir arribar a la riba, molt a prop de Lisanza, mentre s'escoltaven crits d'auxili, segons han explicat alguns testimonis presencials de la zona. Respecte als quatre morts, la cancelleria d'Israel ha indicat que un d'ells és un ciutadà israelià d'uns cinquanta anys i "exmembre de les forces de seguretat". D'altra banda, en un comunicat, els serveis de seguretat italians han asseverat que les dues persones que han perdut la vida de nacionalitat italiana treballaven pels serveis d'intel·ligència del país i que participaven en un viatge privat. No obstant això, s'haurà d'avaluar, tal com presenten diversos mitjans de la zona, la possibilitat de secrets reals o vinculats a suposades missions del Mossad a la regió de Llombardia, reconstruint els dies previs al naufragi.