Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Reus intenten aclarir un nou incident amb armes de foc aquest cap de setmana a la capital del Baix Camp, a la zona del Mas Pellicer. 

Segons han informat fonts de la policia catalana, al voltant de dos quarts de dues de la matinada d’aquest diumenge quatre homes van arribar al barri i després de baixar de la furgoneta on anaven van fer trets a l’aire. Segons detallen els testimonis, que van trucar al 112, els desconeguts, que no eren veïns del barri, van fer entre 7 i 8 trets, sense que cap d’aquestes, per sort, impactés contra cap persona o cap edifici. Després dels trets els quatre homes van tornar a pujar a la furgoneta i van poder escapar del barri. 

Quan els Mossos van arribar al lloc van localitzar, segons han explicat fonts de la investigació a ElCaso.cat, que hi havia baines d’arma curta, les que havien fet servir per obrir foc. La investigació encara ha d’avançar, si bé, ara per ara, tot fa pensar que aquest tiroteig està relacionat amb el viu enfrontament que hi ha al barri de Mas Pellicer, un dels més conflictius de la ciutat, pel control de la venda de drogues. 

Un dels barris calents de Reus

L’hemeroteca de fets coneguts demostra que aquesta zona de la capital del Baix Camp sempre està a l’ull de l’huracà i que els enfrontaments, també amb armes de foc, són recurrents i, fins i tot, habituals. El passat mes de maig es va detenir un jove marroquí que havia apuntat un altre jove en una baralla amb una pistola. Abans, el mes de març, una baralla pel control del territori de la venda de la droga va acabar a cops i trets a l’aire. 

Els dispositius dels Mossos d’Esquadra són habituals al barri, per evitar-ne el descontrol, un fet que els col·lectius que es dediquen als negocis il·lícits, una part de la comunitat marroquina i una part dels clans familiars d’ètnia gitana, reben amb hostilitat. S’han fet dispositius antidroga per desmantellar plantacions de marihuana en pisos de protecció oficials ocupats i amb la llum punxada.