Demanen col·laboració ciutadana per trobar quatre homes encaputxats que han protagonitzat un robatori molt violent en una casa de Banyoles (Pla de l'Estany). Van entrar al domicili de matinada, amb armes de foc i van immobilitzar les víctimes lligant-los, que són un matrimoni i els seus dos fills. Es van emportar més de 30.000 euros en efectiu i van marxar sense deixar rastre.

Els fets van passar la nit de diumenge a dilluns en una casa de la zona del Puig de Sant Martirià de Banyoles. Segons la investigació dels Mossos d'Esquadra, quatre homes encaputxats van aconseguir entrar al domicili, segurament aprofitant una de les obertures que hi havia a la zona d'accés.

Es van emportar més de 30.000 euros en efectiu

Els lladres, que parlaven amb accent de l'Europa de l'Est, van amenaçar el matrimoni i els dos fills amb una arma de foc per obligar-los a entregar els objectes de valor que hi havia al seu interior. Es van emportar més de 30.000 euros en efectiu, diverses joies i armes de la família. Després, aprofitant la foscor de la nit, van marxar sense deixar rastre.

Encaputxats, armats i amb accent d'Europa de l'Est

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per identificar, localitzar i detenir els presumptes atracadors. Segons el testimoni de les víctimes, els homes tenien accent d'Europa de l'Est, anaven vestits amb roba fosca i guants i portaven una arma de foc, amb la qual van ser amenaçats.

Víctimes lligades i amenaçades amb una arma de foc

El robatori va ser extremadament violent: les víctimes van ser lligades mentre les amenaçaven amb l'arma de foc. Els assaltants es van dirigir al pare i el van obligar a obrir la caixa forta, on hi havia més de 30.000 euros que es van emportar.

Mentre un s'encarregava d'agafar els diners, altres anaven buscant objectes de valor per les habitacions, que també es van emportar. A més, també van robar joies i armes que hi havia a l'interior de la casa.

Els Mossos d'Esquadra intenten identificar els quatre encaputxats

Quan els atracadors van marxar, immediatament, les víctimes van alertar a Emergències 112. La trucada la van rebre cap a les 4:00 i quan els Mossos d'Esquadra van arribar al lloc dels fets, van poder comprovar que els lladres havien marxat. Van alertar a les patrulles de la zona per si localitzaven algun sospitós, però no els van trobar.

La investigació està oberta i estan intentant esbrinar quin ha estat el mòbil del robatori, si les víctimes tenen alguna relació amb els quatre atracadors violents i detenir-los com més aviat millor. No obstant això, no està sent feina fàcil, ja que anaven completament tapats, fet que dificulta molt la identificació.