Nit moguda a Barcelona. Més enllà de les celebracions de la festa major de la Mare de Déu de la Mercè, que s’han centrat en dos escenaris principals, al Bogatell i a la zona de les Corts, amb el nou escenari de Menéndez y Pelayo -que han acabat amb incidents i enfrontaments contra la policia-, els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per aclarir l’atac que aquesta nit, al voltant de les quatre, ha patit un grup de persones que estava a la zona d’oci de discoteques del districte de Sant Martí, a la Nova Icària. 

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, un grup de joves, de nacionalitat dominicana, segons la informació amb la qual treballen els investigadors dels Mossos, han atacat de manera gratuïta un grup de joves, apunyalant-ne a tres. Un d’ells, segons la primera valoració del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), ferit crític; ha patit una ganivetada a la zona de l’engonal. 

Aquest grup d’antisocials han abandonat la zona del primer atac i, sempre segons la versió dels testimonis, amb patinets s’han dirigit en direcció muntanya. A la zona de Razzmatazz han apunyalat una quarta persona, que ha rebut una ganivetada a la zona del peu. Els Mossos d’Esquadra, amb la descripció dels autors de l’atac, han desplegat diverses unitats, uniformades i de paisà, a la zona per intentar localitzar els autors, que al voltant de les set de la matinada encara no havien estat localitzats ni arrestats. 

Investigació per aclarir els fets

Els investigadors de la policia catalana treballen ara per aconseguir testimonis i imatges dels dos atacs i poder aclarir què ha passat, i, sobretot, si l’agressió que han perpetrat aquest grup d’uns nou joves està relacionada amb un robatori amb violència, una baralla o un atac indiscriminat. El testimoni de les víctimes i de les persones que els acompanyaven seran claus per poder-ho esbrinar. 

Durant tota la nit d’aquesta segona jornada de festa major, avui amb la celebració de la revetlla de la Mare de Déu de la Mercè, s’han fet diversos detinguts per robatoris amb violència i furts. Si bé la primera nit, la de divendres a dissabte havia estat més tranquil·la, aquesta segona s’han registrat més incidents i, sobretot, més ferits. A la zona del Camp Nou un jove ha estat arrestat per haver-ne atacat un altre i haver-li obert el cap per intentar robar-li.