Dos proxenetes han quedat en llibertat després d'explotar sexualment de diverses dones a Granada i a Burgos: un dels dos havia agredit sexualment d'una de les prostitutes mentre estava sedada.

Dos proxenetes detinguts a Granada per explotar dones prostituint-les

La Policia Nacional ha detingut a Granada a un home de 33 anys i nacionalitat colombiana i a una dona espanyola de 28 anys com a presumptes autors d'un delicte d'explotació sexual, després de, suposadament, haver coaccionat tres dones per prostituir-les en contra la seva voluntat en pisos llogats aprofitant-se de la seva precària situació econòmica, social i de salut.

Una de les víctimes truca a la Policia per demanar ajuda

La investigació va començar a l'agost, per una trucada telefònica d'una de les víctimes en la qual manifestava estar sent obligada a prostituir-se sota l'amenaça de ser expulsada al carrer si no ho feia. Els agents van descobrir la utilització de diversos pisos, originàriament oferts com a allotjaments turístics, per l'explotació sexual de diverses dones. Un d'ells va ser localitzat en el centre de Granada, un altre en un poble a prop de la ciutat i un tercer a Burgos.

Coaccionades per prostituir-se en contra la seva voluntat

Aquest cas d'explotació sexual es completava amb la captació de clients a través d'una pàgina web destinada a concertar cites sexuals, establint-se contacte per mitjà de diversos números de telèfon i correus electrònics. Les declaracions de la víctima van possibilitar el descobriment d'altres dues dones, una espanyola i una altra estrangera, les quals estaven sent coaccionades perquè es prostituïssin en contra de la seva voluntat.

Els proxenetes es quedaven el 60% dels guanys obtinguts

Les tres víctimes eren obligades a atendre els clients que arribaven durant les 24 hores del dia, sota l'amenaça de ser expulsades al carrer si no complien amb les obligacions imposades pels seus explotadors, que es quedaven el 60 per cent dels guanys obtinguts.

Policía Nacional / Europa Press

Dos proxenetes detinguts per explotar dones a Granada i a Burgos ja estan en llibertat amb càrrecs / Europa Press

Un dels proxenetes va violar una de les víctimes quan estava sedada

L'home, a més, hauria presumptament abusat i agredit sexualment a una d'elles, durant la seva estada en el pis llogat de Burgos, aprofitant-se de la forta medicació sedant que prenia aquesta víctima per a tractar un problema d'ansietat.

Els detinguts han estat posats en llibertat amb càrrecs, a l'espera de ser convocats per l'autoritat judicial per a comparèixer a judici per aquests fets. La investigació continua oberta i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets. Els dos acusats es podrien enfrontar a penes de presó i a sancions econòmiques molt elevades acusats d'un delicte de tràfic de persones i de proxenetisme.