Presó provisional pel José, un home de 60 anys acusat d'haver assassinat la Florina Gogos, una víctima d'explotació sexual que es prostituïa a Silla (València).

Una prostituta estrangulada al País Valencià

Els fets es remunten al 8 de gener, quan van denunciar la desaparició de la jove de 19 anys. Al cap d'uns dies, el 30 de gener, la pitjor de les hipòtesis es va acabar complint: van trobar el seu cadàver amb signes evidents d'haver patit una mort violenta, ja que havia estat estrangulada.

Florina Gogos era víctima d'explotació sexual

La Florina Gogos havia estat una víctima d'una xarxa d'explotació sexual a Alemanya i, de fet, havia denunciat dos proxenetes. Feia poc més d'un mes que un altre proxeneta l'havia traslladat al País Valencià perquè es continués prostituint quan la van assassinar.

L'assassí és un veí de Carcaixent

El seu presumpte assassí és el José, un home de 60 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Carcaixent (València) a més, és el propietari d'una empresa de lleixiu. El José, tot i no tenir antecedents policials un home molt violent amb les dones, segons explica el Levante EMV.

Les càmeres de seguretat capten el seu cotxe

Les càmeres de seguretat van ser clau per la seva detenció: primer van captar com el seu cotxe s'endinsava per un camí amb la prostituta a bord i, al cap de 20 minuts, el vehicle tornava i marxava a gran velocitat. A més, les companyes de la Florina han declarat que el José era un "client" habitual de la zona.

Dificultats per esbrinar qui conduïa el cotxe

Però com és possible que hagin tardat tants mesos a detenir-lo? Com que el dia que van passar els fets estava plovent molt, ha estat molt complicat esbrinar qui conduïa el cotxe, però finalment, els policies han pogut identificar el conductor, que és el presumpte autor dels fets.

Prostituta / Wikimedia Commons

La Florina Gogos era una víctima d'explotació sexual que es prostituïa a Silla (València) / Wikimedia Commons

Presó provisional, comunicada i sense fiança

El Jutjat d'Instrucció número 4 d'Alzira (València), en funcions de guàrdia, ha acordat la presó provisional, comunicada i sense fiança per al detingut per presumptament matar a Florina Gogos.

La investigació continua oberta

La investigació continua oberta i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets. L'home es podria enfrontar a penes de presó molt elevades per un presumpte delicte d'assassinat, segons explica el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

L'assassinat de Florina Gogos ha causat gran indignació al País Valencià i ha posat de manifest la situació d'extrema vulnerabilitat en què es troben les prostitutes de carretera.