Els Mossos d’Esquadra han detingut els passats dijous i divendres 16 i 17 de febrer quatre homes, d’entre 22 i 48 anys, acusats d’una amalgama de delictes. En concret, se’ls imputen càrrecs per haver atemptat contra l’ordre públic, baralla tumultuària, tinença d’armes prohibides, lesions, robatori amb violència i danys. Els arrestats estaven en crida i cerca des de l’estiu de 2022, quan van provocar una baralla multitudinària en una discoteca de Coma-ruga (el Vendrell). Finalment, se’ls ha pogut localitzar en diversos municipis del Baix Penedès i el Tarragonès.

Violenta baralla multitudinària

Els fets dels quals se’ls acusa van succeir la matinada del 12 de juny del passat any. L’escenari va ser una de les discoteques del barri marítim de Coma-ruga, on els detinguts es van enfrontar amb els vigilants de seguretat de local, fet que va resultar en una baralla campal multitudinària, durant el transcurs del qual també van aprofitar per robar a alguns dels presents.

Un dels arrestats, dels de menys edat, es va enredar en una discussió amb alguns del personal de seguretat de la discoteca. Aquests últims el volien fer fora perquè anava molt begut i estava molestant a la resta de la clientela. El jove es va negar a marxar i, segons les seves declaracions, els de seguretat el van agredir. Els seus amics van involucrar-se per defensar-lo, i la resta de vigilants també es va unir a la baralla, que es va descontrolar fins al punt de llençar-se cadires i botelles de vidre. A més, alguns dels implicats van treure armes blanques amb les quals van amenaçar i atacar als guàrdies de l’establiment.

Van aprofitar per robar

Aprofitant el disturbi, alguns dels que havien començat la baralla van sostreure objectes personals d'alguns dels clients de la discoteca que es trobaven en aquell moment dins del local, però apartats sense prendre part de l'aldarull. Per a quan es va poder aturar la baralla, molts dels implicats i dels altres assistents presentaven lesions de diverses consideracions, i el local havia quedat destrossat.

Després de mesos d'investigacions, s'ha pogut detenir a quatre dels implicats, tot i que la policia catalana continua treballant per poder identificar la resta de persones que hi van participar. Els detinguts sumen entre tots una llarga llista d'antecedents, però, un cop van passar per davant del jutge en funcions de guàrdia del Vendrell, van quedar en llibertat amb càrrecs.