L'estat de Corea de Nord està sempre envoltat de polèmica i misteris. És summament hermètic i pocs coneixen el que realment succeeix allà. La dictadura comunista comandada per Kim Jong-un des que morís Kim Jong-il, el seu pare, el desembre de 2011.

Precisament el país està treballant en diversos homenatges per al seu anterior líder. Kim Jong-il va ser el líder suprem de Corea del Nord durant 20 anys, començant el 1991 el seu mandat fins que va morir per un atac al cor.

En aquest país és summament important el culte a la personalitat dels tres grans líders de la història del país. Kim Il-sung, Kim Jong-il i Kim Jong-un que són venerats com a déus per gran part de la població. De fet, no hi pot haver manifestacions o crítiques cap a la seva persona, se'ls considera pràcticament déus i tenen càrrecs fins després de morts.

La realitat dels nord-coreans

Moltes de les coses que passen a Corea del Nord són surrealistes. Cada any moltes persones intenten fugir del país i és molt comú que moltes de les seves lleis o costums els semblin summament exagerades o atípiques a persones que no han viscut la realitat a què s'han d'enfrontar diàriament els habitants d'aquest territori.

La censura, els camps de treball, els assassinats i persecucions són molt freqüents en un estat que no respecta els drets humans i viu en una dictadura recolzada pel poder tecnològic del seu líder i les armes de destrucció massiva que té l'exèrcit nord-coreà. A més, les autoritats s'asseguren que les regles i lleis dels líders es compleixin al peu de la lletra.

Kim Jong Un (3) EP

Kim Jong-un / Europa Press

A l'estat no li interessa que hi hagi influència cultural ni política d'altres països. Per això és molt complicat viatjar fins a Corea del Nord, a més si s'aconsegueix únicament es pot accedir a un hotel a tot el país. En aquest territori els turistes són vigilats constantment i no poden moure's amb llibertat pel territori asiàtic.

Tampoc no estan permesos llibres, pel·lícules o sèries d'altres països. El govern no vol que els ciutadans locals tinguin contacte amb persones d'altres països que els puguin ensenyar noves cultures o tradicions.

Les normes per recordar Kim Jong-il

S'han complert 10 anys de la mort de Kim Jong-il, l'anterior líder suprem de Corea del Nord, i el seu fill ha volgut que la població compleixi algunes normes per recordar la figura del seu pare.

Segons va publicar Radio Free Asia les normes són molt clares. Està prohibit fer qualsevol activitat que es pugui relacionar amb una actitud festiva. Tampoc no està permès beure alcohol ni anar de compres.

Aquest període durarà 11 dies, va començar divendres 17 de desembre i acabarà el dia 28. Les autoritats nord-coreanes tenen permís per actuar en el cas que vegin que algunes persones no compleixen aquestes noves normes.

Actualment, Corea del Nord està immers en una profunda crisi econòmica i social. La pandèmia ha afectat també aquest territori i els problemes sanitaris s'han unit als de recursos i proveïment.