El Juego del Calamar es va convertir en tot un fenomen de masses durant 2021. La sèrie sud-coreana de Netflix va arrasar amb tots els rècords d'audiència a la plataforma de streaming i ja són poques persones les que no han sentit parlar sobre la meravellosa història protagonitzada per l'actor Lee Jung-jae.

A més d'haver ofert un producte de qualitat la sèrie va saber ser summament popular en occident. Una cosa que a moltes produccions japoneses, coreanes o xineses els costa molt fer. Aquesta sèrie va assolir uns registres enormes, sent vista per 111 milions de persones els 17 dies d'estrenar-se, una mica sense precedents.

Encara que ara el seu impacte mediàtic ha baixat considerablement, ha estat, sense cap dubte, la sèrie més popular d'un 2021 que ens ha deixat moltes produccions interessants. El missatge que té ha calat en moltes persones, el com les persones poderoses s'aprofiten dels que tenen menys i la duresa i l'egoisme de la naturalesa humana són dos dels seus pilars fonamentals.

Un home mort per El Juego del Calamar

No totes les notícies relacionades amb la sèrie són positives, de fet s'han organitzat algunes estafes inspirades en alguns elements de la sèrie. També molts han imitat alguns dels seus jocs de manera molt arriscada.

El tràgic nou cas ha transcorregut al país veí dels protagonistes, a Corea del Nord. Les lleis per lluitar contra el contraban allà s'han endurit molt en els últims anys i les seves penes han augmentat considerablement en el que a temps es refereix i en la duresa de les sancions.

Joc del Calamar EP (1)

Màscares d'El Juego del Calamar / Europa Press

Segons explica Radio Free Asia, un home ha estat condemnat a pena de mort per fer contraban amb els capítols d'El Juego del Calamar. No ha estat sancionat únicament el venedor, un dels compradors ha estat condemnat a cadena perpètua i unes altres cinc persones hauran de complir treballs forçats per veure la sèrie.

Òbviament, són condemnes summament dures per vendre alguns capítols de la sèrie, però cal recordar que Corea del Nord és un país summament hermètic, en el qual la democràcia no existeix i no es respecten els drets humans. A més, el govern nord-coreà recentment ha començat a treballar per castigar amb molta més duresa els que s'atreveixin a consumir llibres, sèries o pel·lícules prohibides.

Hi haurà segona temporada?

La sèrie va acabar amb un final una cosa brusca, els espectadors no saben gaire bé què estava passant i el protagonista pren la decisió de quedar-se a Corea per lluitar contra l'organització que coordina El Juego del Calamar.

Tot apunta que Netflix haurà de treballar en una segona temporada per veure com evoluciona una narrativa que té encara massa història per explicar.

El director de la sèrie va parlar sobre la possibilitat que la sèrie segueixi i no va amagar les seves ganes de continuar amb el projecte: "Hi ha hagut tanta pressió, tanta demanda i tant amor per una segona temporada que gairebé no ens deixa cap altra opció", va comentar Hwang Dong-hyuk.

Netflix no ha confirmat que hi vagi a haver un segon lliurament d'aquesta sèrie, encara que veient l'èxit de la seva primera temporada el normal seria que acabés sent anunciada ben aviat.