Alerta sanitària pels productes del súper més contaminats per un component tòxic que pot provocar greus problemes de salut i que està present en alguns aliments.

Aliments cancerígens del súper

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) alerta a la revista OCU Salud dels perills que suposa ingerir una gran quantitat de dioxines, un component químic que "té una elevada toxicitat i que pot provocar problemes de reproducció i desenvolupament, afectar el sistema immunitari, interferir amb les hormones i fins i tot pot provocar càncer", segons explica l'Organització Mundial de la Salut.

La intoxicació de dioxines és especialment perillosa pels més petits de la casa, ja que els poden provocar problemes de salut greus: si s'ingereix en petites dosis, pot provocar problemes en el desenvolupament del seu sistema neurològic i, en quantitats més elevades, pot desencadenar un càncer.

Peligro dioxina / Pixabay

La dioxina és un component químic present en alguns productes animals que pot provocar càncer / Pixabay

Perill de consumir dioxines

Però si s'ingereix en dosis més grans, els problemes s'agreugen encara més i fins i tot podria provocar càncer i, per això mateix, la dioxina s'ha convertit en un fet preocupant per la seguretat alimentària. "Els resultats són preocupants per aquelles persones amb baix pes, sobretot en nens, ja que les dioxines, inclús en quantitats baixes, poden provocar alteracions i problemes de salut", comenta l'OCU.

Però quins són els productes del supermercat que poden contenir aquest perillós component? Principalment, els d'origen animal: les sardines en llauna, el salmó, la llet de cabra, el iogurt, la vedella, el pollastre, els ous i la mantega, entre d'altres, ja que "la dioxina es dissol molt bé als teixits greixosos dels animals i les persones".

No consumir tants aliments d'origen animal

L'OCU aprofita l'ocasió per recalcar la importància d'adaptar les normatives de seguretat alimentària als nous estudis i investigacions, sobretot en el cas de la dioxina, ja que és un component químic molt perillós i present a molts aliments. Una bona opció per disminuir l'exposició a la dioxina és mantenir una dieta alta en vegetals i reduir el consum de productes animals, sobretot en el cas dels nens.