Hedangeline Candy Arrieta, Mohamed Achraf i José Antonio Meléndez. Aquests són els tres noms que conformen la denominada banda Badoo, que va segrestar, torturar i desplomar un veí de la localitat de La Almunia de Doña Godina (Aragó) després d'entabanar-lo a la xarxa de contactes Badoo, d'aquí el nom de la banda criminal. Els encausats ja van ser condemnats per l'Audiència de Saragossa a 12 anys i mig de presó, però ara el Tribunal Superior de Justícia d'Aragó afegeix uns altres 10 anys. Al principi se'ls va considerar autors d'un delicte de pertinença a grup criminal. Tanmateix, l'Alt Tribunal aragonès el rebutja en aplicar la jurisprudència del Tribunal Suprem que afirma que no pot aplicar-se quan hi ha només un acte delictiu, encara que en dur-lo a terme es cometessin diversos delictes.

Disminueix la condemna perquè el jutge no ho considera banda criminal

El cas del veí de La Almunia de Doña Godina va succeir el 2019 i va ser l'únic assalt en el qual van actuar els tres, ja que Meléndez va tornar a la presó en la qual complia condemna. Els altres dos acusats van assassinar un home de Gexto (País Basc) a Pedrola (Aragó) i van agredir un home a Tudela (Navarra). Aquest fet els ha ajudat a rebaixar lleugerament la pena en considerar-se que no van formar una banda criminal.

La banda Badoo va segrestar,  robar i torturar un camioner que vivia a La Almunia. Aquest va acudir amb el seu cotxe a la localitat de Luceni perquè havia quedat, suposadament, amb una noia que havia conegut en l'aplicació de cites. Tanmateix, el que no esperava era el parany que li tenien preparat per treure-li tot el que portava a sobre. El Tribunal Superior de Justícia d'Aragó també es pronuncia sobre la condemna de 34 anys de presó a Hedangeline Candy Arrieta i Mohamed Achraf per fer el mateix a una altra persona, encara que van anar molt més enllà: van acabar enterrant viu a la víctima de Getxo a Pedrola (Aragó).

"Com posa de manifest la sentència, es constata l'existència d'una mort violenta sense constància de mecanismes de defensa", asseguren els magistrats del TSJA, que consideren "evident" l'agreujant d'acarnissament perquè l'enterrament de la víctima es va produir quan encara era viva, "amb ple coneixement per part dels acusats, la qual cosa li va generar una mort lenta i agònica a José Antonio Delgado Fresnedo", assegura el document.

A aquestes dues condemnes en falta una tercera per la víctima de La Almunia que va viatjar fins a Luceni i que també va ser agredida brutalment fins a desplomar-la. Per aquest cas, la Fiscalia proposa condemnes de 12 anys i 9 mesos de presó. Per la seva part, l'acusació particular demana penes de fins a 15 anys.

El sinistre crim de Getxo

Hendangelin Candy Arrieta i Mohamed Achraf van ser jutjats pel macabre assassinat de José Antonio Delgado Fresnedo, un informàtic del País Basc que va desaparèixer misteriosament i que, posteriorment, va ser trobat mort amb signes de violència a la localitat aragonesa de Pedrola. El febrer d'aquest mateix any va començar el judici i, malgrat la gran quantitat de proves que els incriminen, es van culpar l'un a l'altre amb unes excuses molt rocambolesques. L'home va morir a causa dels cops que va rebre al cap amb una eina i per puntades de peu al tòrax després de ser enterrat agonitzant, segons va desprendre l'informe d'autòpsia.

Així actuava la banda Badoo

El modus operandi de la banda criminal estava molt pensada. Haendagelin tenia un compte fals en l'aplicació de cites. Aquesta fingia tenir interès per homes amb els quals parlava per quedar amb ells. En un moment donat de la cita, apareixien la resta de membres de la banda i robaven les víctimes amb extrema violència.