Comença el judici pel crim de Badoo: els presumptes autors dels fets, que van torturar i  assassinar el José, un informàtic de Getxo (Biscaia) a qui van segrestar enganyant-lo. Tot i la gran quantitat de proves que els incriminen, la Hendangelin i el Mohamed s'han culpat l'un a l'altre amb unes excuses molt inversemblants, que no han deixat indiferent a ningú.

Hendangelin Candy Arrieta, de 35 anys, i Mohamed Achraf, de 32, estan sent jutjats pel macabre assassinat del José Antonio Delgado Fresnedo, un informàtic del País Basc que va desaparèixer misteriosament i que, posteriorment, va ser trobat mort amb signes de violència.

El modus operandi dels assassins de Badoo

El modus operandi dels presumptes assassins era el següent: la Haendagelin, que tenia un compte en aquesta xarxa social, fingia un fals interès amb els homes amb qui interactuava per quedar amb ells. Els feia creure que volia tenir relacions amb ells i quedava amb les víctimes. En un moment de la cita, venien els membres de la banda, entre els quals es troba Mohamed Achraf i robaven a les víctimes amb extrema violència.

Asesinos Badoo / Archivo

Comença el judici pels dos presumptes assassins del crim de Badoo: acusats d'haver segrestat i assassinat un informàtic de Getxo (País Basc) / Arxiu

Una d'aquestes víctimes és el José, que el van assassinar i torturar per robar-li el cotxe. Els van enxampar perquè els presumptes autors dels fets van intentar vendre el cotxe de la víctima. A més d'aquest macabre crim, també estan acusats d'haver torturat i segrestat altres homes que, afortunadament, van aconseguir escapar.

Es culpen l'un a l'altre en el judici

Aquest dilluns ha començat el judici popular i, igual que en el cas de la Guàrdia Urbana de Barcelona, els dos presumptes assassins s'han començat a inculpar entre ells. La dona, natural de Veneçuela, explica que ella "és una víctima més, com la persona que ha mort", i que totes les accions que va cometre a la banda van ser sota amenaça de mort. De fet, explica que ella no es va crear el perfil de Badoo i que qui ho va fer va ser el Mohamed a qui ha acusat de violador i maltractador.

Fiscalia demana una pena de 37 anys de presó per cadascun d'ells

Les declaracions del marroquí Mohamed són molt diferents de les de la dona i, seguint la mateixa estratègia que ella, ho ha negat tot i ha inculpat a la Hendangelin. De fet, explica que ella va ser qui el va matar i que ell tenia por que fes el mateix amb ell. Tot i les contradiccions entre els dos assassins, hi ha moltes proves que podrien demostrar la seva culpabilitat. La Fiscalia demana una pena de 37 anys de presó per cadascun d'ells per tres delictes: assassinat amb traïdoria, detenció il·legal i robatori amb violència.