Daniel Hernández, conegut a tot el món com 6ix9ine, és un dels cantants de rap i reggaeton més famosos dels últims anys. Sempre ha estat envoltat de polèmica i a les xarxes socials se l'ha acusat diverses vegades per la seva falta d'humilitat i actitud lluny dels escenaris.

Recentment, ha sorgit informació en diversos mitjans de comunicació que afirmen que 6ix9ine té greus problemes econòmics que s'han originat pels seus problemes amb la llei. Cal recordar que ha estat acusat de diversos delictes al llarg de la seva vida.

Fa un parell d'anys 6ix9ine era un dels artistes de parla hispana que milloris xifres tenia a les plataformes digitals de música i vídeo. Durant aquell temps va aconseguir guanyar milions de dòlars gràcies al seu talent musical. Malgrat això, tot es va enfonsar poc després de firmar un contracte de 10 milions de dòlars amb 10K Projects.

Els problemes legals han anul·lat el seu contracte i els pagaments

El contracte va deixar de tenir validesa des del mes de febrer passat i actualment 6ix9ine no rep els ingressos que va firmar. El mateix Hernández va parlar sobre aquests fets: "Vaig rebre grans avançaments per l'acord amb el segell discogràfic i la comercialització abans del meu arrest. Encara que no rebo les regalies pendents per les meves cançons, per la qual cosa el meu compte bancari segueix sense recuperar-se", va dir.

Tekashi Insta 2

6ix9ine / Instagram

El raper encara té pendent la resolució d'un cas en el qual se l'acusa per un robatori. En les seves declaracions sobre aquests fets un es va mostrar preocupat, ja que si el declaren culpable la seva situació econòmica continuarà empitjorant: "Segurament em portarà a la fallida d'una manera de la qual mai no em recuperaré".

Els delictes i acusacions de 6ix9ine

La primera vegada que 6ix9ine va tenir problemes amb la llei va ser el 2015, quan Hernández es va declarar culpable per un càrrec de delicte d'abús sexual a menors d'edat. Va tenir contacte amb una persona menor de 13 anys del qual hi havia un vídeo que es va filtrar. Al principi, el raper va assegurar que en el moment en què va mantenir relacions amb aquest altre menor, ell tenia 17 anys, encara que després la policia va desmentir aquesta informació, ja tenia els 18 quan va cometre el delicte. Per aquesta acció va estar diversos mesos a la presó, encara que també tenia càrrecs pendents relacionats amb la venda d'heroïna i diversos assalts.

A finals de 2018 es va relacionar a 6ix9ine amb el crim organitzat, tinença d'armes de foc i robatori a mà armada. La Fiscalia demanava per a ell 47 anys de presó, però va decidir col·laborar amb els agents de policia i va testificar contra els altres mitjans de la banda delictiva Nine Trey Gangsters.

Va estar complint condemna en el Centre de Detenció Metropolità de Brooklyn, però durant la pandèmia va sol·licitar el seu trasllat per ser custodiat en arrest domiciliari i el jutge va accedir a la seva petició. Després de gairebé quatre mesos d'arrest domiciliari, va acabar la condemna de 6ix9ine.

Les paraules del seu mànager

Les autoritats estan investigant sobre un robatori que va tenir lloc el 2018, presumptament, 6ix9ine estaria implicat. Els companys de XXL van publicar diversos documents relacionats amb el cas en els quals hi havia declaracions d'Hernández en les quals afirmava que, si era declarat culpable, no podria pagar les multes, ja que estava totalment arruïnat.

Wack 100, l'agent de 6ix9ine, va parlar sobre la situació econòmica del seu client: "Està més arruïnat que un fill de puta. Aquest noi no té res. Ho ha estat fent malament. Una vegada li vaig haver de donar 20 dòlars per a gasolina. No hi ha res que puguem fer per ell ara mateix, perquè està arruïnat. És fotudament terrible", va dir.