Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional intenten posar ordre a l'aeroport del Prat embaladors pirates de maletes en aquest inici de la campanya d'estiu, uns mesos que seran de rècord en l'arribada i sortida de turistes des d'aquest aeroport de Barcelona. Els dos cossos policials, en col·laboració amb Inspecció de Treball de la Generalitat, han fet una batuda a la zona terra de l'aeroport per detectar a persones que, sense cap mena de permís, autorització o llicència, ofereixen els serveix d'embolicar les maletes. Un servei irregular, i, asseguren experts, inútil en la protecció de les maletes que han de ser embarcades en vols llargs. 

Durant cinc dies es van desplegar agents policials per identificar a les persones que fan aquesta activitat pirata per, segons han explicat des de la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra, posar fi als enfrontaments i agressions que estaven causant particulars que exercien tasques de retractiladors de maletes pirates. Cap de les persones que fa aquesta tasca a turistes, alguns cops a preus abusius, tenia permís d'AENA, la gestora de l'aeroport, per fer-la. Aquesta activitat només la pot fer una empesa, que sí que té el permís i la llicència per fer-ho. A més de competència deslleial, els darrers mesos s'havien registrat també enfrontaments entre els mateixos embaladors per controlar i guanyar el territori a la Terminal T-1 de l'aeroport de Barcelona.

Quatre detinguts

Com a resultat d'aquesta operació, Policia Nacional i Mossos d'Esquadra han fet disset identificacions i s'han detingut quatre persones per incompliment de la llei d'estrangeria i s'han intervingut més de 20 rotlles d'embalatge. Per part d'Inspecció de Treball de la Generalitat s'han incoat quatre expedients sancionadors per infraccions administratives. Es dona la circumstància que diverses d'aquestes persones no tenien permís de residència i treball, per la qual cosa la seva situació administrativa a Espanya era irregular. Després de saturar l'espai, identificar a diversos dels embaladors i d'haver-ne detingut quatre durant cinc dies seguits, la setmana passada, la policia assegura que s'ha pogut recuperar la normalitat a la zona, evitant les baralles i la pressió als turistes i passavolants