Una presó del comtat de Volusia, en Florida, Estats Units, començarà a cobrar pròximament diverses taxes als presos sota el concepte de manteniment i admissió, tal com va votar el consell del comtat fa una setmana. Amb poca oposició política, aquesta mesura entrarà en vigor aquest any i ascendirà a uns cinc dòlars al dia, als quals caldrà sumar els 30 que pagaran en entrar a la presó.

Una presó cobrarà els seus presos pel menjar

Aquesta política afectarà a totes les persones empresonades en aquesta presó secundària del comtat de Volusia, a Daytona Beach, que normalment allotja persones que esperen a passar a disposició judicial, a més d'aquells declarats culpables i sentenciats a menys d'un any de presó. Per sobre d'aquestes es troben les institucions penitenciàries federals o estatals, on solen allotjar-se els criminals condemnats per fets més greus.

L'advocat defensor de Daytona Beach, James Crock, declarava la setmana passada al mitjà local The News-Journal que passar per la presó "és un malson que ningú no planeja". Segons denunciava, arremetent contra la nova mesura, "ningú no planeja ser arrestat, et fiquen a la presó i la teva ment entra en caos total, posant en risc la teva feina i els teus ingressos financers. I ara afegeixen una taxa adicional pel presumpte privilegi de ser a la presó?".

Menjar i dormir a la presó per 5 dòlars al dia

En cas de retirar-se els càrrecs o de ser absolt, la mesura contempla la possibilitat de completar un formulari i enviar-lo a la Comissió d'Administració de Justícia per rebre el reembors de totes les taxes, segons la informació donada per Chris Ryan, fiscal del comtat de Volusia.

Manilles|Esposes / pixabay

Els presos hauran de pagar pels àpats de cada dia / Pixabay

La Divisió de Correccionals preveu recaptar al voltant de 200.000 dòlars de les taxes d'admissió i un milió de dòlars de les taxes de manteniment, que sumarà més d'un milió d'euros al canvi. Tanmateix, aquesta estimació es basa en la hipòtesi que el 35% dels presos paguessin les seves taxes, ja que molts d'ells -indigents o reclusos que treballen a la presó- quedaran exempts del pagament i la recaptació no podrà ser obligatòria si no compten amb recursos.

Al principi s'estudiaven tarifes d'entrada de vint dòlars, que van acabar pujant a 30 després de la moció d'un dels regidors del comtat. Tanmateix, la presó informa que cada àpat costa una mitjana d'1,03 dòlars, sumant 3,09 dòlars per dia, per la qual cosa sempre hi haurà un marge de benefici per al comtat.