El Tribunal Suprem ha condemnat un home a 15 anys de presó per violar la seva filla menor d’edat de manera reiterada durant una dècada quan els dos es quedaven sols. La noia, que actualment té 21 anys, es va intentar suïcidar diverses vegades tallant-se les venes o prenent una sobredosi de pastilles. A hores d’ara, la jove pateix problemes mentals i sensació de culpabilitat i vergonya per la qual rep tractament psiquiàtric.

El pare la va violar des dels 7 anys fins als 17  

L’home va començar a agredir sexualment la seva filla quan tenia 7 anys i es quedaven els dos sols a casa. Quan la nena en va complir 11, les agressions van començar a ser molt més agressives i violentes. La mare, que mai ho va sospitar, va estar a punt d’enxampar-los en alguna ocasió. Quan la menor va fer 14 anys, el pare la va començar a violar cada matí quan l’anava a despertar abans d’anar a l’escola. La jove es tancava a plorar a la seva habitació quan ell marxava.

Les contínues agressions sexuals van fer que la nena tingués cada vegada més problemes de salut mental. Va començar a anar al psicòleg del seu centre escolar perquè mostrava retraïment i, amb només 12 anys, la van derivar a una psicòloga infantil perquè començava a desenvolupar una enuresi psicogènica nocturna, que encara pateix avui dia. Els problemes psicològics van arribar a tal punt que es va arribar a intentar suïcidar en dues ocasions. La primera quan tenia 14 anys i es va intentar tallar les venes de l’avantbraç. La segona quan ja tenia 17 anys i va ingerir onze pastilles de paracetamol d’un gram per matar-se d’una sobredosi. Afortunadament, en les dues ocasions els serveis sanitaris van aconseguir salvar-li la vida.

Quatre anys després que acabessin les violacions, la víctima segueix tenint problemes de salut mental que li provoquen una disminució de l’estat d’ànim, ansietat, retraïment social, un sentiment de culpabilitat i vergonya, alteracions del son amb insomni i malsons i una disminució del rendiment escolar. A més, mostra malestar davant el contacte físic amb altres persones i en l’àmbit afectiu i sexual. Per això, la noia rep tractament psiquiàtric mensual, tractament de psicoteràpia setmanal i tractament farmacèutic diari.