Silvia Acebal, la dona que va assassinar el seu nadó i va llançar el seu cadàver a un contenidor al barri de Gijón de Nuevo Roces ha estat condemnada a presó permanent revisable com a autora d'un delicte d'assassinat amb agreujant de parentiu. A més, se la condemna a inhabilitació absoluta durant el temps de condemna i al pagament de les costes processals, incloses les de l'acusació particular. Haurà d'indemnitzar la seva exparella i pare del nadó amb la quantitat de 105.000 euros.

Mort violenta després de donar a llum

L'acusada va ser declarada culpable d'assassinat per unanimitat. "Perdó a la meva família perquè li he arruïnat la vida, i la de Daniel, que sempre em va tractar molt bé", va apuntar la processada, que ja havia confessat els fets en la primera sessió del judici. A la Secció Vuitena de l'Audiència Provincial es van conèixer detalls dels informes pericials del crim.

L'informe de l'autòpsia recull que el nadó presentava moltes ferides per un ganivet. 53 ferides tallants i punxants. L'hora de la mort l'han xifrat entre les 14.00 o 15.00 hores de l'1 d'agost i la causa una "pèrdua massiva de sang per les múltiples ferides". La mort va ser "violenta" just després del part i després Acebal va abandonar el cos sense vida del mort en un contenidor.

silvia dona mata beu gijon

Silvia Acebal / RRSS

El cos del nadó el va trobar un home aliè al succeït, que va declarar també durant el judici: "Primer vaig pensar que era un ninot. Vaig sentir vergonya de pertànyer a l'ésser humà, perquè això no ho fan ni els animals."

El lletrat de l'acusació particular, Ricardo González, que representa el pare del nadó, es va remetre a les proves "inqüestionables" i va lamentar l'actitud d'ella en dies posteriors en què va continuar la seva vida "amb total normalitat". Va recalcar a més que va matar el seu fill sobre el llit, va donar la volta al matalàs i va continuar dormint en ell fins que la van detenir mes i mig després. Prova que no hi ha penediment per part d'ella, segons l'advocat.

Acebal va mirar a Internet com parir a casa

Els pèrits forenses que van examinar l'acusada van indicar que tenia un trastorn de la personalitat però que això no li impedia ser conscient del que feia.

La hipòtesi més realista de per què ho va fer és que la processada va prendre decisions per fugir de la situació fins que va acabar amb la vida del nadó. Segons les mateixes fonts, l'acusada els va manifestar que tenia regles irregulars, per la qual cosa no es va assabentar que estava embarassada fins al quart o cinquè mes i no podia ja practicar-se un avortament.

En les seves conclusions finals, la fiscal va incidir que Acebal va estar mirant a Internet com donar a llum a casa i el va preparar el crim a consciència.

La dona de Gijón ha estat declarada culpable i condemnada a presó permanent revisable (mínim de 25 anys). També per unanimitat se li va denegar la possibilitat de reduir la pena o concedir un indult.