Sis mesos després de la troballa del cadàver de Florina Gogos, una prostituta de 19 anys, en una sèquia de València, s'ha detingut el presumpte autor del seu assassinat. Es tracta d'un home de 60 anys, propietari d'una empresa de lleixiu a Carcaixent, a prop d'on va ser trobat el cos de la jove.

Detingut l'assassí de la prostituta Florina

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dimecres al seu domicili de Carcaixent, a València, a un home de 60 anys com a presumpte autor de la mort de la Florina, a qui després va llençar a una séquia.

Els fets van tenir lloc al gener. Florina Gogos, jove de nacionalitat romanesa de 19 anys que exercia la prostitució a Albal, València, va desaparèixer. L'última vegada que va ser vista estava pujant al cotxe d'un client, el 8 de gener sobre dos quarts de sis de la tarda.

Sis mesos per trobar-ho

Va ser la seva companya de pis la que va acudir a comissaria per denunciar la seva desaparició dos dies més tard, el 10 de gener, ja que no tornava i no contestava a les seves trucades.

Prostituta / Viquipèdia

Imatge d'arxiu d'una prostituta / Wikimedia

Des d'un primer moment la investigació es va centrar a identificar aquest últim cotxe, de color blanc, encara que els agents van tenir en compte la denúncia que la víctima havia interposat contra dos presumptes proxenetes quan residia a Alemanya.

Aquesta línia d'investigació, però, es va descartar quan es va comprovar que no existia cap relació amb la desaparició de la noia.

Escanyada i llençada en una séquia en València

I al cap de 22 dies, la pitjor hipòtesi es confirmava: algú havia assassinat la Florina. Un caçador trobava el seu cadàver en una canal de reg conegut com el Camí de la Font de Mariano, pertanyent al terme municipal de Silla el passat 31 de gener.

GEAS Guàrdia Civil / Europa Press

Efectius subaquàtics de la Guàrdia Civil / Europa Press

L'autòpsia va determinar que la jove havia estat llençada a la séquia ja morta, i que havia estat escanyada.

Morta mentre exercia la prostitució

I no ha estat fins després de sis mesos quan la Guàrdia Civil, gràcies a càmeres de seguretat i a una investigació exhaustiva, ha pogut identificar el presumpte assassí de la Florina. Aquest dimecres ha estat detingut aquest home, de 60 anys i nacionalitat espanyola, amb qui va ser vista per última vegada.

Guàrdia Civil / Europa Press

Guàrdia Civil / Europa Press

Es tracta d'un home vidu que freqüentava la zona en la qual es prostituïa la víctima i més joves de nacionalitat romanesa. Ha estat detingut en la seva empresa Lejías Javi, a Carcaixent, València, segons detalla el mitjà Nius. Es tracta d'un home conegut a la zona per la seva feina de comercial i no tenia antecedents policials ni judicials.

Un empresari vidu de 60 anys

Els investigadors han practicat diversos escorcolls en el seu municipi de Carcaixent.

Encara que al llarg d'aquest any s'han trobat els cossos sense vida d'altres víctimes en circumstàncies similars, la Guàrdia Civil ha descartat que es tracti d'un assassí en sèrie. L'institut armat ha corroborat, de fet, que no hi ha relació entre els casos.

Les diligències han passat a disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Carlet, que ha decretat el secret sobre les actuacions.