El director del diari La Tribuna de Cartagena ha estat condemnat a tres anys de presó i inhabilitació per haver difós imatges de la violació de la víctima de ‘La Manada’, així com les seves dades personals que van propiciar un assetjament mediàtic cap a la noia agredida sexualment durant els Sanfermines del 2016. El Jutjat Penal número 2 de Cartagena també condemna al detingut a pagar una multa de 3.000 euros, a banda d’una indemnització de 15.000 euros a l’afectada.

Humiliació pública

L'any 2018, l'acusat va publicar un article titulat 'Yo no te creo', en el qual expressava la seva incredulitat davant les declaracions de la jove, i la titllava de "borratxa" que va decidir voluntàriament mantenir relacions sexuals amb els cinc acusats: "Ningú et va obligar, ho vas fer perquè t'ho va demanar el teu 'cuerpo serrano'", escrivia. A més, al llarg d'aquest article el periodista revelava dades personals de la víctima, com ara el seu nom complet, la seva adreça i fins i tot la universitat en la qual estudiava.

Segons ha avançat El Periódico, la sentència del cas condemna aquesta publicació per considerar-la “clarament vexatòria” i que es va publicar amb la intenció de causar més danys a la víctima. El periodista també va publicar fotografies explícites del moment en què es va produir la violació grupal, davant el que el jutge ha expressat que “no resulta emparat per la llei fer servir una terminologia que pugui ferir a la víctima d’un delicte contra la llibertat sexual, i encara menys la publicació de fotografies de clar contingut sexual i la difusió de dades d’identificació de la víctima”.

Pretén desobeir la sentència

Per la seva part, el detingut ha assegurat que accepta anar a la presó perquè creu que "val la pena per haver portat la contrària a la veritat oficial que s'intenta imposar". No obstant això, ha anunciat la seva intenció de no acatar la segona part de la condemna, la que fa referència a la seva inhabilitació com a periodista durant els pròxims tres anys: "Encara que ho tingui prohibit per sentència, des de la presó continuaré escrivint", ha dit.

El condemnat es defineix a si mateix com a cristià i seguidor de Primo de Rivera, i anima a tothom a actuar com ell per lluitar "contra la ideologia de gènere, contra la hipersexualització de la societat i contra les classes d'educació sexual que ara seran obligatòries per als nostres fills", i afegeix que "si de veritat t'importen els teus fills o nets, que l'home no sigui criminalitzat pel fet de ser home".