Condemna els pares d'un nen de 9 anys que va disparar una amiga seva, també menor, amb una pistola de balins, a tall de joc a Piera, a l'Anoia.

Sant Joan tràgic a Piera

Els fets es remunten a la revetlla de Sant Joan de 2018. Aquella matinada del 24 de juny, mentre diverses famílies compartien la festa, un joc de nens va acabar en tragèdia.

El fill de la parella que habitava a la casa en la qual estaven celebrant la nit, va treure una carrabina d'aire comprimit i va disparar un balí a molt poca distància de la nena.

El projectil va impactar al tòrax i li va perforar el pulmó, per la qual cosa va haver de romandre hospitalitzada dos dies i va trigar a recuperar-se un mes i mig. A més, el balí li va deixar restes dins del cos, que li suposen seqüeles.

Un nen de 9 anys dispara a una altra nena

Aquesta setmana el cas ha anat a judici, celebrat al Jutjat Penal número 1 de Barcelona, i la sentència ha condemnat els pares del menor a sis mesos de presó per un delicte de lesions per imprudència.

Tanmateix, l'ingrés a presó no es farà efectiu perquè no tenen antecedents i mentre no tornin a delinquir. Una altra de les condicions és que paguin la indemnització de 24.000 euros als pares de la víctima, representats per l'advocat Javier Benito, de Vosseler Abogados.

La mateixa sentència indica que els pares condemnats eren els propietaris de la carrabina i eren "coneixedors de la seva potencial lesivitat i que el seu fill havia jugat amb ella en altres ocasions".

Tenien l'arma carregada i sense clau en un armari

La negligència més gran, de fet, és que van infringir "el deure de cura exigible a tots els pares", ja que van deixar a l'abast del seu fill i dels altres nens l'arma "en un armari sense cap tancament i carregada, sense adoptar cap tipus de precaució mínima."

D'aquesta forma, el fill, "en context de joc i presumint davant la resta de menors" va disparar contra la nena que va patir una ferida al pulmó i que patirà seqüeles.

Durant el judici, els pares dels menors han arribat a un acord pel qual accepten la pena imposada i indemnitzava la víctima per les lesions causades pel fill. Així, la jutgessa titular ha declarat la fermesa de la sentència, ja que no es pot recórrer.

Condemnats a presó

La legislació estableix que quan els danys o lesions els cometi un menor es faran càrrecs de rescabalar a la víctima els pares ja la responsabilitat és d'ells, més quan la seva negligència gravi ha provocat aquest delicte comès pel seu fill.

La carrabina d'aire comprimit és una arma que no utilitza cartutxos explosius, només contenen el mateix projectil, que és impulsat per la pressió de l'aire comprimit generada per un ressort o per un dipòsit intern d'aire comprimit.

També són conegudes com a carrabines de caça, tenen un calibre reduït, generalment entre 4,5 mm o 5,5 mm i una força d'impacte menor. Solen ser usades per al tir esportiu i la caça d'animals petits, com llebres, conills o ocells.