Un noi de 19 anys amb 18 antecedents policials ingressarà a presó després de cometre dos robatoris violents contra menors d'edat a Esplugues de Llobregat.

Dos robatoris amb violència i intimidació i delicte de lesions

Un veí de Barcelona de 19 anys i de nacionalitat espanyola ha ingressat a presó acusat de cometre dos robatoris amb violència i intimidació i un delicte de lesions a Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat), segons informen els Mossos d'Esquadra.

Amenaça la víctima amb un ganivet i la fa caure a terra

El noi va ser detingut el dijous de la setmana passada quan van saber que havia comès un robatori amb violència i intimidació a un menor d'edat que caminava pel carrer, el va fer caure a terra i el va amenaçar amb un ganivet per endur-se-li el mòbil.

L'endemà hi va haver un segon robatori violent. Cap a les 16:00, hora similar a la del primer robatori, un jove va intimidar un altre menor d'edat amb un ganivet amb la intenció d'endur-se-li el telèfon mòbil, aquesta vegada en un parc del mateix municipi.

Mossos d'Esquadra / Carles Palacio

Un noi de 19 anys ingressarà a presó de manera provisional acusat de cometre 18 robatoris violents, els dos últims a Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) i amb víctimes menors d'edat / Carles Palacio

El detingut té 18 antecedents policials per fets similars

La investigació policial va permetre identificar el presumpte autor dels fets i finalment, se'l va detenir el 30 de setembre. La policia indica que en els darrers mesos havia estat detingut tres vegades per incidents similars a altres municipis, durant els quals també havia utilitzat un ganivet.

En una d'aquestes ocasions havia ferit la víctima amb una arma blanca diverses vegades. L'arrestat, amb 18 antecedents policials anteriors, va passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar que ingressés a presó de manera provisional.

Quatre lladres multireincidents a presó per robatoris a Barcelona

Aquest no ha estat l'únic lladre multireincident que ha ingressat a presó de manera provisional per robatoris violents a la província de Barcelona i, de fet, fa un mes, els Mossos d'Esquadra van detenir a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) quatre homes de nacionalitat georgiana d’entre 23 i 32 anys, especialitzats en robatoris amb força a l’interior de domicilis de Barcelona.

Els detinguts protagonitzar van protagonitzar  més de 15 robatoris el mes de juliol i agost a diferents districtes de Barcelona com l’Eixample, Sarrià-Sant Gervasi, Sants o les Corts i també se’ls relaciona amb diverses temptatives de robatoris amb força.

Els investigadors van comprovar que aquest grup criminal tenia un alt grau d’especialització i rols diferenciats, creant una estructura molt organitzada per delinquir. De fet, dos dels quatre detinguts  eren els caps de grup i eren experts en fer rossinyols, que és una eina especial per obrir panys sense necessitat de fer servir la clau. Els detinguts van passar a disposició judicial el dimarts 31 d’agost i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.