Un home haurà de passar vuit mesos tancat a la presó per haver llençat un cafè cremant per sobre al treballador d’un centre sanitari que li va recriminar que entrés al recinte fumant i sense mascareta. Els fets van tenir lloc al centre de salut Las Delicias de Jerez de la Frontera, Cadis, el 8 de setembre de 2020, segons ha informat en un comunicat la Conselleria de Salut i Consum de la Junta d’Andalusia.

El líquid a alta temperatura va provocar diverses cremades lleus al braç i l’avantbraç esquerre del sanitari. A més, li va fer malbé documents i llistats que tenia per poder dur a terme la seva tasca a la Unitat d’Atenció Ciutadana del centre de salut. La Policia Nacional va identificar l’individu, que no era la primera vegada que protagonitzava un episodi conflictiu d’aquestes característiques en aquest recinte sanitari.

A presó per llençar el cafè calent al treballador

El Jutjat Penal número 2 de Jerez de la Frontera ha determinat que l’home és culpable d’un delicte d’atemptat i un altre lleu de lesions. Segons recull la sentència, l'agressió física o la intimidació contra els professionals sanitaris mentre exerceixen la seva funció pública es considera un delicte d’atemptat pels tribunals de justícia. Per aquest motiu, haurà de passar vuit mesos entre reixes i durant aquest temps estarà inhabilitat del dret de sufragi passiu.

A més, se li imposa una ordre d’allunyament i no es podrà acostar a menys de 200 metres del treballador sanitari, ja sigui a casa seva, a la feina o a qualsevol lloc on es trobi. Tampoc es podrà intentar posar en contacte amb ell per qualsevol mitjà fins d'aquí a dos anys i mig. Aquesta última prohibició també s’aplica en el cas del delicte de lesions, pel qual haurà de pagar una multa diària de sis euros durant un mes i les despeses del procediment judicial.