Detingut i a presó un lladre violent de Tarragona que atacava àvies que vivien soles a casa. Un home de 56 anys i nacionalitat espanyola, segons expliquen fonts policials a ElCaso.cat, ha estat arrestat pels Mossos d'Esquadra com a presumpte autor de robatori amb violència per quatre furts i cinc violacions de domicili. La investigació es va iniciar arran d'un seguit de cops comesos durant els mesos d'octubre i novembre a dones d'avançada edat que residien sense acompanyants als seus habitatges. Però, com aconseguia entrar i emportar-se totes les joies que podia?

Així robava a àvies que vivien soles a Tarragona

L'individu utilitzava el mateix modus operandi en gairebé tots els casos. Es feia passar per un operari de qualsevol professió i, una vegada les havia enganyat fent creure que realment havia estat enviat per una empresa real, accedia als pisos on vivien les dones d'avançada edat. Quan ja era a l'interior dels domicilis aprofitava qualsevol distracció de les víctimes per emportar-se totes les joies i diners dels moneders que trobava i que podia amb un temps limitat. Però també emprava violència física en cas que fos necessari.

Precisament, en un dels robatoris, el detingut va entrar en un habitatge de la ciutat de Tarragona on residia una dona de més de 90 anys. El lladre va demanar-li que li facilités eines per manipular un aparell i, una vegada eren tots dos a l'habitació, va donar-li una empenta i va arrencar-li una cadena d'or del coll. Amb l'àvia al terra, l'individu va fugir ràpidament i poc després va vendre la joia en un establiment proper de compravenda d'or. Aquesta acció era habitual en tots els cops que cometia.

El detingut ha estat enviat a presó

Amb tota aquesta informació, els Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació van establir aquest dimecres un dispositiu per detenir a l'individu com a presumpte autor de cinc robatoris violents. L'arrest va tenir lloc al centre de la ciutat de Tarragona. Tot i que la investigació continua oberta per saber si estaria relacionat amb altres casos, a més de les inspeccions dels establiments de compravenda d'or on venia les joies, l'home de 56 anys, segons han explicat fonts policials a ElCaso.cat, tindria una vintena d'antecedents policials i després de passar a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona aquest dijous, el magistrat de torn l'ha enviat a presó.