Un jutjat en funcions de guàrdia ha decretat l'ingrés a presó de dos joves acusats de robatori amb violència i intimidació després d'assaltar-ne en un parc de La Zubia (Granada) uns altres cinc que van amenaçar amb una destral i una barra de ferro.

Segons ha informat la Guàrdia Civil, els detinguts tenen 28 i 21 anys i han entrat a la presó després d'assaltar, en la tarda del passat 23 de febrer, un grup de cinc joves que es trobava en un parc de La Zubia.

Els assaltants els van amenaçar amb una barra de ferro i una destral per robar-los les seves pertinences però, en una distracció, un dels cinc joves va aconseguir fugir i va provocar que els detinguts augmentessin el seu nivell d'agressivitat. Van obligar a més una de les víctimes que anés a un caixer pròxim, retirés diners i l'hi lliurés.

Amb la col·laboració de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil va saber que al barri del Zaidín de Granada capital s'havien produït fets similars aquell mateix dia per dos joves que havien estat identificats. Les víctimes del robatori van realitzar un reconeixement fotogràfic per confirmar que es tractava dels mateixos individus, la qual cosa va permetre la seva detenció i posada a disposició judicial.

Quatre detinguts per robar telèfons mòbils a Getxo

Agents de l'Ertzaina i la policia local de Getxo han arrestat aquesta matinada quatre joves amb ampli historial delictiu acusats d'haver robat telèfons mòbils i a més, dos d'ells per una agressió al barri d'Algorta, que celebrava els carnavals aquest cap de setmana. Segons ha informat el departament basc de Seguretat, dos d'aquests joves de 18 anys han clavat una pallissa a una de les víctimes del robatori.

Els dos primers arrestos s'han produït entorn de les 04:00 hores. Un home ha robat el telèfon a una jove quan es trobava amb uns amics i una hora més tard la jove ha tornat a veure el lladre i s'han apropat a ell acompanyada per un amic per demanar-li el mòbil.

Tant el lladre com un altre jove que es trobava amb ell han clavat una pallissa a l'amic de la víctima i a més li han sostret també el seu telèfon. Una patrulla de l'Ertzaina ha localitzat els dos agressors a l'estació de metro i els ha arrestat. Els detinguts, de 18 anys i amb nombrosos antecedents policials per fets similars, estan acusats de robatori amb força, encara que en el moment de l'arrest ja no portaven els telèfons sostrets.

Els últims dos detinguts porten 11 mòbils robats

Passades les 05:00 hores s'han registrat dos nous arrestos. Una trucada al telèfon 112 de SOS DEIAK informava que estaven seguint dos homes que li havien sostret el telèfon mòbil. Diverses patrulles s'han apropat al lloc indicat i han localitzat als suposats lladres que s'han negat a identificar-se, si bé en registrar-los els agents han comprovat que portaven onze telèfons mòbils, a més d'algunes targetes de crèdit i targetes de transport, per la qual cosa han procedit a la seva detenció.

Aquests dos homes, de 20 i 29 anys, també tenen un ampli historial delictiu per fets similars. Els quatre arrestats esperen ser posats a disposició judicial i els agents proven d'obtenir la titularitat dels telèfons confiscats per localitzar els seus propietaris.