El Tribunal Suprem ha avalat la condemna d’una dona a quatre anys de presó per intentar prostituir una menor d’edat publicant les seves fotografies en pàgines eròtiques d’internet. L’acusada havia arribat a publicar fins a 14 anuncis en aquest tipus de webs oferint els serveis sexuals de la seva fillastra de 15 anys. El magistrat no ha pogut demostrar que el pare de la noia i parella sentimental de la condemnada tingués coneixements dels fets.

La dona publicava anuncis de la menor, sota el nom de ‘Luna’, a una web eròtica. Una vegada, fins i tot, va arribar a anar a un apartament de Torrejón de Ardoz, a Madrid, acompanyada de la menor i va pactar el lloguer d’una habitació perquè hi pogués exercir la prostitució. Aquest acord va arribar després de veure un anunci a Milanuncios on els inquilins de l’immoble buscaven una noia ‘escort’ per 150 euros la setmana. Ells no sabien que es tractava d’una menor, ja que la madrastra els havia assegurat que tenia 19 anys.

Publicar anuncis oferint serveis sexuals és prostitució encara que no es mantinguin relacions

La menor va arribar a passar una setmana en aquell habitatge, però no s’ha pogut provar que durant aquell temps arribés a prestar els seus serveis sexuals. De fet, aquest va ser el motiu pel qual la defensa de la dona va presentar un recurs a la condemna al Tribunal Suprem. També va argumentar que no es podia provar que fos ella qui publicava els anuncis a les pàgines eròtiques o qui va llogar l’habitació.

Per la seva part, la menor va declarar que era la seva madrastra la que mantenia relacions sexuals amb els clients i ella marxava de l’habitació, excepte en una ocasió que es va haver d’amargar sota el llit. També ha explicat que mai li va arribar a dir al seu pare el que estava passant per por a les amenaces de l’acusada. A més, ha reconegut que no sabia que hi hagués anuncis amb les seves fotografies oferint serveis sexuals a internet.

El Tribunal Suprem exposa en la seva sentència que el simple fet de publicar una fotografia de la menor en una pàgina eròtica oferint els seus serveis sexuals ja és un delicte de prostitució, encara que la noia no arribés a mantenir relacions íntimes amb cap home. Per aquest motiu, refusa el recurs de l’acusada, que havia estat processada per un delicte de corrupció de menors i un altre de prostitució i explotació sexual.