El jutge ha ordenat l'ingrés a presó d'un presumpte lladre multireincident de Palafrugell amb més de 40 antecedents, acusat de robar tres vegades a la mateixa botiga en poc temps, l'última ahir, dimecres, i les actuacions del qual estaven provocant indignació a la localitat.

Les càmeres de videovigilància municipals el van gravar mentre cometia el robatori i la policia local li va detenir ahir a la tarda, i avui, dijous, el titular del jutjat d'Instrucció 2 de la Bisbal d'Empordà ha acordat presó provisional comunicada i sense fiança per un delicte de robatori amb força en establiment obert al públic, després que l'acusat s'ha acollit al seu dret a no declarar.

La indignació havia anat creixent entre la policia, els comerços i l'Ajuntament de Palafrugell després que, en anteriors ocasions, els jutjats havien deixat en llibertat al sospitós que hi havia fins i tot robat tres vegades en una mateixa botiga i en altres comerços i bars.

El perfil del lladre reincident

El presumpte lladre, Mimoun K., marroquí de 52 anys, està en situació irregular a Espanya i viu en un pis okupat, ha estat identificat per la Policia Local enguany 55 vegades de matinada caminant pel centre urbà.

Mimoun K. ha estat detingut últimament per robatori amb força en botigues i bars i, des de l'any 2000, acumula un ampli ventall de delictes, com a entrada en habitatge aliè i abusos sexuals, robatori en interior d'empresa, atracament en la via pública, lesions, furt d'ús de vehicle, contra la salut pública per tràfic de drogues, conduir sota efectes de begudes alcohòliques i conducció temerària i atemptat contra els agents de l'autoritat. La Policia Nacional té obert un expedient d'expulsió del delinqüent.

L'últim robatori del detingut

Ahir a la matinada, dimecres, com ja va fer en novembre i el 24 de febrer, va obrir a puntades de peu la porta de vidre d'una botiga de roba i complements del carrer Cavallers de Palafrugell i es va emportar, de nou, els diners de la caixa enregistradora, roba i bosses.

La Policia Local havia fet una ronda per la zona a les 02:00 hores i una altra a les 03:20 hores, interval que va aprofitar per, després d'estar diversos minuts colpejant la porta de la botiga, va agafar tirada i va obrir-la d'una puntada de peu. En aquesta ocasió va robar material valorat en uns 500 euros, menys que al febrer quan va robar uns 2.000 euros i va trencar la porta de vidre, igual que tot l'aparador.

carrer cavallers gsv

Carrer Cavallers / Google Streer View

En aquella ocasió, les càmeres de videovigilància municipals encara no funcionaven i el lladre va ser gravat, a cara descoberta, per la càmera de la botiga. Tanmateix, ahir sí que les càmeres municipals li van gravar i quan va sortir de casa seva, al voltant de les 16:00 hores, la Policia Local, que l'estava esperant, el va detenir.

Els comerciants de la zona estaven farts d'ell

La indignació entre els comerciants i la policia havia anat creixent cada vegada que el sospitós entrava i sortia del jutjat "sense ni tan sols prestar declaració", per la qual cosa consideraven que actuava amb "total impunitat". "És indignant que el sistema permeti que passi això, hi ha una cosa que no funciona i és evident", asseguren fonts de la policia local els qui assenyalen que ells "sí" que compleixen la seva comesa.

Per la seva part, els comerciants estaven preparant una concentració davant el consistori per queixar-se de la impunitat de què gaudeix aquest delinqüent, i per denunciar el mal que causa a la imatge del comerç local. El consistori ha confirmat que la normativa municipal impedeix d'instal·lar una reixa exterior al comerç que ha estat objecte de robatori en tres ocasions i, a l'interior, tampoc no és possible posar una persiana.