L'home de 38 anys que aquest dijous va intentar assassinar la seva exparella a Salt, al Gironès, tallant-li el coll, ha ingressat a presó de manera provisional i sense fiança, acusat d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa, maltractament i trencament de condemna. A més a més, la magistrada del jutjat de violència sobre la dona de Girona que porta el cas li ha prohibit apropar-se i comunicar-se amb la víctima; cal recordar que l'agressor ja tenia una ordre d'allunyament de 500 metres de la dona, que va saltar-se quan la va atacar a casa seva amb un ganivet de grans dimensions. 

Segons va avançar ElCaso.cat, l'home va entregar-se directament als Mossos d'Esquadra que van acudir al domicili de la víctima, al carrer Llarg, alertats pel 112 que hi havia una dona ferida greu a casa seva. El presumpte atacant, Jonas M.O., de nacionalitat espanyola, com l'exparella, va assegurar als agents que "havia matat la dona". 

Ferida greu, però amb vida 

Després d'aquesta confessió, els agents van entrar ràpidament al domicili on van trobar-se a la dona a terra, sagnant per una ferida molt profunda d'arma blanca al coll. Mentre arribaven les ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) els policies van donar-li una primera assistència per aturar el sagnat. La dona va poder ser evacuada a l'hospital Trueta de Girona, on ara mateix continua ingressada, fora de perill. Segons les primeres informacions, tenia hematomes per tot el cos fruit de l'agressió de la seva exparella. 

El presumpte agressor ja compta amb diversos antecedents per maltractament en l'àmbit de la llar, lesions i trencament de condemna; les múltiples agressions a les quals va sotmetre la víctima prèviament li van valdre una ordre d'allunyament que va trencar el passat dijous amb la intenció de posar fi a la seva vida, segons ell mateix va assegurar a la policia catalana.