L'exfutbolista de la Reial Societat i de la selecció espanyola l'any 2022 ha estat condemnat a presó per maltractar una dona. Javier De Pedro ha ingressat a presó per violència de gènere. En total haurà de complir una condemna de nou mesos per l'agressió, a més l'exjugador estava en cerca i captura i la policia basca el va enxampar i detenir aquest dimarts, hores després de rebre una segona denúncia per violència masclista, d'una altra víctima.

L'arrest de l'exjugador va tenir lloc en una sidreria d'Astigarraga, a Guipúscoa, on treballa De Pedro actualment i va ser traslladat a la presó de Matutene on complirà els nou mesos entre reixes, segons ha explicat El Diario Vasco. Un dia abans de la detenció, la nova víctima va denunciar un delicte d'agressions i va haver de ser intervinguda quirúrgicament per un trencament al cúbit i al radi d'un braç. Això es suma als antecedents que té l'exfutbolista per aquest tipus de delictes i pels quals ja va ser condemnat anteriorment.

Condemnes i detencions anteriors

Una de les detencions més rellevants de l'historial delictiu de De Pedro va tenir lloc el mes de gener de 2018, quan va ser acusat d'agredir la seva parella sentimental en un hostal de la ciutat de Sant Sebastià. De fet, en aquest cas, la dona va haver de ser assistida a la Cambra d'Auxili del centre de Sant Sebastià i després va presentar denúncia per l'atac. Però hi ha altres casos anteriors (i també posteriors).

El 2010 va ser condemnat a 51 dies de treballs socials per un delicte continuat d'amenaces a la seva exparella i una d'injúries. Un any abans, no obstant això, un jutjat de Sant Sebastià li va imposar una multa de més de 1.000 euros per conduir borratxo i sense permís de conduir vigent. 

Javier De Pedro

Javier De Pedro va néixer a Logronyo l'any 1973 i va jugar a la Reial Societat entre els anys 1993 i 2004, en què va arribar a ser subcampió de Lliga. Va ser internacional amb Espanya i va disputar el Mundial de Corea i el Japó de 2002. Després d'abandonar la Reial Societat va jugar al Blackburn Rovers, el Perusa, el Goteborg, l'Ergontelis de Creta i el Burgos i va acabar la seva carrera al Club Esportiu Vera.