Una dona ha estat condemnada a 22 anys de presó per haver prostituït de manera continuada la seva filla de 12 anys aprofitant que la nena pateix una discapacitat intel·lectual. La víctima residia en un centre d’acollida quan van ocórrer les agressions, i la mare se l’emportava durant les hores de visita a casa d’un home i l’obligava a deixar-se fer per ell.

Tant la mare com el presumpte violador van ser condemnats el juny de l’any passat per la Secció Sèptima de l’Audiència Provincial de Màlaga amb seu permanent a Melilla per un delicte continuat d’abusos sexuals i per prostitució de menors de 16 anys. Tots dos condemnats han recorregut la sentència al·legant un error de valoració de les proves. El Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia, Ceuta i Melilla ha desestimat el recurs i ha ratificat les penes imposades.

La mare cobrava 30 euros després de cada violació

Durant un any la víctima va ser sotmesa a violacions gairebé cada setmana. Segons el diari El Faro de Melilla, la nena vivia en un centre assistencial, però la seva mare tenia un règim de visites que li permetia emportar-se a la seva filla durant unes hores els caps de setmana. Segons ha relatat la víctima, durant aquestes sortides la condemnada la portava a casa d'un amic seu i l'obligava a "satisfer els seus desitjos sexuals".

L'home, que era conscient tant de l'edat de la víctima com de la seva discapacitat, la portava a la seva habitació i procedia a "despullar-la, besar-la i tocar-li els pits i les zones íntimes" mentre es masturbava, tot a canvi d'unes quantitats d'entre 25 i 30 euros que pagava a la mare després de cada trobada. Segons la nena, després de terminar amb ella li donava un bitllet de 5 euros pels seus serveis.

Seqüeles psicològiques

Aquesta situació es va prolongar durant un any. Els treballadors del centre d’acollida van notar un canvi d’actitud en la menor i, després d'insistir diversos cops, van aconseguir que els relatés el que succeïa. La víctima va ser avaluada per dos psicòlegs que han assegurat que pateix “símptomes ansiosos-depressius, problemes conductuals, dificultat a l’hora de dormir, pensaments suïcides, a més de sentiments d’humiliació, culpa, pèrdua d’autoestima i impotència”.