L’agent de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra que el passat dimarts, 8 de març, va intentar matar la seva parella amb una arma blanca a la casa que compartien, a Vilassar de Mar, al Maresme, ha ingressat a presó. Després de ser arrestat al mateix lloc dels fets, els investigadors de la comissaria de Premià de Mar han entregat el detingut al titular del jutjat de violència sobre la dona de Mataró que ha ordenat, acceptant la petició de la Fiscalia, la presó provisional. El magistrat també ha adoptat una ordre d'allunyament i comunicació respecte de la víctima així com mesures civils respecte del fill menor que tenen en comú. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la causa està oberta per un delicte d’assassinat en grau de temptativa.

Atacada amb un ganivet

Els fets van passar aquest dimarts, quan al voltant de la una del migdia l’agent va trucar al 112, el telèfon d’emergències, avisant que la seva parella s’havia fet un tall a la zona de la cara, tot i que va explicar, en una primera versió dels fets, que havia estat mentre cuinava.

Quan van arribar els tècnics sanitaris, la dona va negar aquesta versió i va declarar que l’home l’havia atacat, presumptament, amb un ganivet de cuina, causant-li una ferida al coll. L’home, que és agent de la unitat antiavalots dels Mossos d’Esquadra, la Brigada Mòbil, va quedar arrestat acusat d’un delicte de temptativa d’homicidi. Ara s’ha elevat l’acusació a temptativa d’assassinat, després d’escoltar, en seu judicial, la versió de la dona atacada. 

Greu al Germans Trias i Pujol de Badalona

La dona està fora de perill. Tot i que va resultar ferida greu, va poder ser traslladada a l’hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, on es recupera de les ferides sense que la seva vida corri perill. L’home estava de baixa per un tema físic i sense arma reglamentària. Quan un agent dels Mossos d’Esquadra està de baixa més de 30 dies, sigui per motius físics o psíquics, està obligat a retornar la pistola de dotació, com és en el cas de l’agent que va intentar matar la seva parella al Maresme.

L’agressió masclista, que va coincidir amb el 8-M, va rebre una contundent condemna per part del conseller de l’Interior, el responsable dels Mossos d’Esquadra. Joan Ignasi Elena va clamar un “Ja n’hi ha prou” en una piulada de rebuig a l’agressió en una piulada a Twitter. Aquest any 2021 una dona ja ha estat assassinada a mans de la seva parella. Els fets es van registrar a Martorell, aquest mes de febrer.