S'ha de tenir molt poc cap i haver-se begut l'enteniment per presentar-se conduint el teu propi cotxe a l'examen en què precisament t'has de treure el carnet de conduir. Això és el que va fer un home a Saragossa el passat 1 de febrer i que va deixar tothom bocabadat. A més, l'individu va tenir la mala sort que aquell dia el Grup d'Investigació i Anàlisi del Trànsit (GIAT) de la Guàrdia Civil d'Aragó estava fent una comprovació rutinària a les instal·lacions de la Prefectura Provincial de Trànsit de Saragossa on s'estaven duent a terme les proves de conducció. Segons ha informat el cos armat, aquest tipus de controls rutinaris als punts on es fan els exàmens de conduir són bastant habituals arreu del territori espanyol, ja que les persones poden no estar preparades per superar l'examen i això suposa un futur risc per a la seguretat viària. També existeix la possibilitat que facin els exàmens amb documentació falsa.

En aquesta ocasió, els agents van enxampar l'home 'in fraganti' arribant al volant del seu turisme per fer els exàmens del carnet de conduir de la classe B. L'home, de nacionalitat espanyola, va ser identificat i es va comprovar que mai s'havia tret el permís de conducció. Els policies van obrir una investigació i l'acusen d'un delicte contra la seguretat viària. Els fets han estat posats en coneixement del jutjat de guàrdia de la capital aragonesa. 

No és la primera vegada que algú es presenta conduint a l'examen per treure's el carnet

Tot i que pugui semblar molt incoherent, arribar conduint a l'examen per treure's el carnet és més habitual del que pot semblar. Normalment, però, no és en el cas de conductors primerencs, sinó que és el de conductors als quals li han retirat i van a fer la prova per recuperar-lo. Aquesta situació, per exemple, és la que va passar a Osca el passat mes de novembre. La Guàrdia Civil feia un d'aquests controls rutinaris quan va veure un dels homes que es presentava a l'examen teòric arribar amb el seu propi cotxe. L'individu, de 31 anys i nacionalitat equatoriana, va ser denunciat i, evidentment, estarà durant uns mesos més sense obtenir el carnet.