Un intern de la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (el Bages) s'enfronta a sis anys més entre reixes acusat d'un delicte de falsedat de moneda. Segons ha avançat Nació Digital, l'home havia aprofitat el permís per fer-se amb els bitllets falsos, que després va intentar introduir al centre penitenciari, moment en el qual va ser descobert pels funcionaris del mateix. 

Bitllets falsos de 500 euros

L’home va aprofitar un permís ordinari durant el febrer del 2020 per adquirir bitllets falsos “essent coneixedor del seu origen il·lícit i que posseïa amb l’ànim de distribuir-los”, segons l’auto de l’acusació. Quan tornava al centre penitenciari els agents el van registrar i van trobar nou bitllets de 500 euros que semblaven falsificats.

Des de la presó van enviar els bitllets requisats al Banc d’Espanya per la seva anàlisi. Després de comprovar l’autenticitat o falsedat dels bitllets, els experts del Banc d’Espanya van arribar a la conclusió que els diners tenien “un alt grau de similitud” amb la moneda de curs legal, i que a simple vista es podien confondre amb els bitllets originals.

Després d'aquestes comprovacions, la Fiscalia va demanar per l'acusat una condemna de sis anys més a la presó, així com una multa de 4.500 euros que podrien commutar-se per mig any més empresonat si el detingut no pot fer front al pagament. L'Audiència Provincial de Barcelona jutjarà el cas el proper dilluns 30 de gener.

Agredeixen un funcionari de la presó de Brians

Un dels funcionaris de la presó de Brians 1, situat a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat) va patir una agressió per part d’un dels interns el passat dijous 26 de gener. El reclòs del mòdul 2, després de parlar per telèfon, es va girar de manera sobtada i, sense cap provocació, va propinar un cop de puny a un dels treballadors que passava per darrere, provocant-li una fractura nasal.