Un intern de la presó de Sevilla I es va tallar el coll la matinada d’aquest dimarts després de demanar una dosi de metadona. Els fets es van produir a les quatre de la matinada, quan el reclús va utilitzar l’intèrfon de la seva cel·la al mòdul 5 per requerir la presència del Cap de Serveis, que es va personar al lloc acompanyat d’alguns funcionaris, sorpresos per rebre un avís a aquelles hores de la nit.

El pres els va començar a demanar que li donessin una major quantitat de medicació i li facilitessin una dosi de metadona, segons ha informat el sindicat de persona ACAIP. Davant la lògica negativa a aquestes peticions per part dels funcionaris, el reclús va sorprendre els allà presents traient una fulla d’afaitar que portava amagada i començant a lesionar-se a ell mateix, provocant-se fins a tres talls profunds al coll

L’home va començar a sagnar de manera abundant i va haver de ser intervingut ràpidament pels mateixos funcionaris i traslladat en llitera fins a les dependències mèdiques del mateix centre penitenciari per evitar que les lesions anessin a més i arribessin a ser irreversibles. Finalment, va poder ser estabilitzat fins que van arribar els serveis d’emergències i el van acabar traslladant de forma urgent a un centre hospitalari.

Un pres conflictiu amb un ampli historial d’incidents

L’intern ja es troba recuperat de les ferides i ha tornat al mateix mòdul penitenciari en el qual es trobava a la presó Sevilla I. Es tracta d’un vell conegut dels cossos policials amb un llarg historial delictiu que l’han portat a ingressar a presó en diverses ocasions. De fet, també és un vell conegut dels funcionaris de presons, ja que també ha protagonitzat diferents incidents i altercats amb altres reclusos durant les seves estades prèvies entre reixes per complir altres condemnes.