Els veïns del poble de Llanars, al Ripollès, viuen amb autèntic temor la possible presència d’un assassí de gatets al municipi. En les últimes setmanes han aparegut gairebé una desena d’animals morts o amb ferides greus. La protectora Animals Vida Digna ja ha presentat una denúncia als Mossos d’Esquadra, igual que l’Àlex, un veí del poble a qui li van matar dos gats i en van deixar un tercer malferit.

Aquest veí de Llanars ha explicat la seva experiència als micròfons d’El Món a RAC1. L’home es va trobar els cadàvers de dues de les seves mascotes al pati que hi ha al costat de casa seva. Tots dos estaven a menys d’un metre de distància i havien rebut un tret d’un balí o un perdigó al cap. Quan els va trobar no feia gaire que els havien matat perquè “els seus cossos encara estaven calents”. A banda d’aquests dos, en tenia un tercer que havia desaparegut. Afortunadament, va aparèixer hores després. També tenia una ferida al cap, però havia pogut sobreviure.

L’assassí de gatets ha matat cinc animals i n’ha deixat dos malferits

L’Àlex va preguntar als veïns si algú havia vist alguna cosa, però no li van dir res. Va trucar els Mossos d’Esquadra per denunciar-ho i una patrulla d’agents es va desplaçar fins al domicili, on van fer diverses fotografies i els van dir que presentessin una denúncia formal a la comissaria. Ho van fer, però no han tingut cap notícia des d’aleshores mentre l’assassí segueix matant gatets pel poble.

Pocs dies després van aparèixer morts tres cadells d’una colònia controlada de gats que cuiden veïnes del poble de la protectora Animals Vida Digna. Els tres cadàvers dels animals estaven al pati d’una casa del poble amb un tret de balí al cap. Quan els van trobar, també feia poc que els havien matat i encara estaven calents. La protectora també va presentar una denúncia als Mossos d’Esquadra perquè ho investiguessin. També van trobar un altre gat amb ferides a les potes, motiu pel qual pensen que el presumpte assassí o assassina de gatets ha instal·lat paranys repartits per tot Llanars.

En l’última setmana, els assassinats i els atacs contra aquests animals s’han aturat. "Creiem que és perquè al poble se'n parla molt", apunta l’Àlex, explicant que han penjat cartells per tot arreu alertant que hi ha un assassí de gats. Tot i això, es mostren preocupats per la situació i agraïts per la solidaritat que estan rebent. El seu objectiu és fer entendre a l’assassí que està provocant molt dolor amb els seus actes i que no torni a passar.