Lluitar per salvar la vida. Això és el que sembla que va fer un porc quan estava a punt de ser esquarterat i convertit en salsitxes a Hong Kong (Regió Administrativa Especial de la Xina). Un carnisser de 61 anys anava a matar l'animal a l'escorxador de Sheung Shui i, per portar a terme aquesta tasca, li va disparar amb una pistola elèctrica. Aquest mètode és el que normalment utilitzava per deixar inconscients els gorrins i després clavar-los el ganivet. Però en aquesta ocasió el porc va despertar-se, va adonar-se del que passava i va atacar l'home amb contundència.

Un "accident laboral": investiguen perquè va despertar el porc

El porc va saltar sobre ell i, segons han explicat fonts policials citades per la CNN, va caure a terra i el ganivet li hauria fet un tall de 40 centímetres a la cama esquerra. Pel que sembla, va tallar-se ell mateix pel cop que li va proferir l'animal, en un lloc molt perillós per la facilitat de dessagnar-se al bombejar una quantitat molt elevada de litres de sang per minut. Un company seu va trobar-lo, ja sense coneixement, i va trucar a urgències. Els serveis d'emergències el van traslladar a l'hospital però un cop allà només van poder certificar la seva mort.

Tanmateix, la causa del decés és desconeguda pel moment. El Departament de Treball de Hong Kong ha posat en marxa una investigació per esclarir els fets. "Completarem la investigació el més aviat possible per identificar la causa de l'accident, determinar la responsabilitat dels titulars de deures i recomanar mesures de millora. Prendrem accions de conformitat amb la llei si hi ha alguna violació de la legislació de seguretat laboral", ha sentenciat la portaveu governamental en un comunicat. A més, ha donat el seu condol a la família. En aquests moments, s'està tractant com un "accident laboral", tot i que sembla que el mètode per deixar inconscient el porc no era l'adequat o va fallar en aquell instant i va permetre l'animal lluitar per salvar la vida.