Aquest dilluns ha començat el judici contra dos policies nacionals de Dénia (Alacant) acusats de robar a casa de víctimes que ja havien estat assaltades anteriorment. Han sortit a la llum uns Whatsapps que revelen com compartien orgullosos els objectes robats i que són clau per la resolució judicial.

El modus operandi d'aquests presumptes delinqüents era sempre el mateix: aprofitant-se de la seva professió, acudien a cases que acabaven de ser assaltades i, un cop al seu interior, robaven els objectes personals que no havien agafat anteriorment els altres lladres.

Els enxampen gràcies a una targeta SIM en un mòbil robat

Els van enxampar perquè un dels agents va activar la seva targeta SIM en un mòbil d'alta gamma que havia estat robat en una casa de Dènia, explica Caso Abierto. A partir de llavors, es va obrir una investigació per esbrinar què havia passat i van descobrir que podien estar implicats en altres irregularitats, motiu pel qual van fer un escorcoll als seus domicilis i van registrar els seus mòbils. 

S'enviaven fotos dels atestats i dels objectes robats

A partir de llavors, van poder comprovar que els presumptes autors dels fets s'enviaven fotos dels atestats i dels objectes que robaven a casa les víctimes. Els investigadors sospiten que, després d'aquests robatoris, venien els objectes a terceres persones. La majoria de les seves víctimes eren persones que vivien fora d'Espanya, ja que d'aquesta manera, era més complicat que denunciessin. 

"Els negocis són els negocis"

Un cop s'asseguraven que no ho havien denunciat, presumptament, robaven els seus objectes personals. "Els negocis són els negocis". "Auriculars per 20 euros, me'ls treuen de les mans", deien els missatges als quals ha tingut accés l'inspector d'Assumptes Interns de la Policia Nacional. Per si no fos poc, en aquests Whatsapps es podia veure com els acusats havien anat a casa d'un home que havia mort per robar-li les seves pertinences.

Whatsapp / Pixabay

A judici dos policies nacionals de Dénia (Alacant) acusats de robar a les cases de les víctimes que havien estat assaltades anteriorment / Pixabay

També estan acusats d'altres delictes: frau d'assegurances i accés a dades personals d'una companya

També se'ls acusa de cometre diversos fraus relacionats amb els accidents de trànsit per cobrar més diners de les assegurances i, per si no fos poc, també estan acusats d'accedir a les dades personals d'una companya de feina per motius completament aliens a la seva professió.

Caldrà esperar a saber la sentència, però tenint en compte la investigació d'Assumptes Interns, tot apunta que seran condemnats per molts dels delictes pels quals han estat acusats.