El jutjat d'instrucció número 5 de Marbella ha enviat a presó provisional, comunicada i sense fiança els dos agents de la policia municipal detinguts per haver agredit sexualment dues joves el passat 12 de juliol, mentre estaven de servei. Segons la denúncia de les noies, els dos policies les van aturar en un control de matinada i els van demanar la documentació. Les joves, d'origen sud-americà, es troben en situació irregular a Espanya, i, presumptament, els acusats haurien aprofitat aquest fet per coaccionar-les a mantenir relacions sexuals a canvi de no denunciar la seva situació. 

Van gravar les agressions 

Segons el seu relat, després de ser aturades al control i descobrir que no tenien la documentació en ordre, els dos policies les van fer pujar al seu cotxe. Seguidament, van dirigir-se a una zona apartada, on, presumptament, cadascú dels agents va forçar una de les noies. La Unitat de Família i Atenció a la Dona de la policia de Marbella va obrir una investigació arran de la denúncia de les víctimes, i van detenir els agents. La principal prova que tenen contra ells és una gravació que va fer una de les joves i en la qual es poden sentir les converses que van mantenir amb elles. Malgrat això, els detinguts van sostenir en tot moment que les relacions van ser consentides, però les joves van argumentar que van sentir-se coaccionades en tot moment, ja que l'alternativa que els van donar era denunciar la seva situació d'il·legalitat en el país.

El jutge, després d'escoltar les declaracions de totes dues parts, així com la gravació aportada per les víctimes, va considerar que durant els fets va existir una "intimidació ambiental", i els agents van abusar de la seva condició de policies per aconseguir que les noies mantinguessin relacions amb ells. D'aquesta manera, tots dos han estat empresonats mentre se'ls investiga pels delictes d'agressió sexual, suborn, negacions prohibides a funcionaris públics i contra la integritat moral