El sospitós del tiroteig de la nit de dijous a Indianapolis (Indiana, EUA) que va deixar vuit morts i cinc ferits en un magatzem de l'empresa de serveis postals FedEx, era un exempleat de 19 anys identificat com Brandon Hole. L'homicida es suïcidar després del tiroteig.

Tiroteig a Indiana: 8 morts

El sospitós va arribar al lloc en un vehicle al voltant de les 23:oo hores i va començar a disparar indiscriminadament a l'aparcament del magatzem per a més tard entrar al local. Al lloc hi havia en aquell moment unes 100 persones, moltes d'elles en ple canvi de torn o en el seu descans per sopar. El sospitós portava un rifle automàtic.

Indianapolis

Tiroteig Indianoapolis / RRSS

A la seva arribada al lloc, la policia va trobar quatre dels morts fora del centre i uns altres quatre al seu interior. "Quan els agents van arribar es van trobar amb una escena del crim caòtica i activa, van trobar diverses víctimes -ferits i diverses víctimes mortes-, així com al sospitós mort aparentment per una ferida d'arma que es va autoinfligir", va dir el subdirector d'Investigacions de la Policia d'Indianapolis, Craig McCartt.

Tiroteig Indiana / NY Post

Tiroteig Indianapolis / NY Post

​Els ferits han estat traslladats a l'hospital, un d'ells en situació crítica. D'altra banda, quatre dels morts són membres de la comunitat religiosa sikh. Tres dones i un home les famílies del qual demanen que s'investigui qualsevol possible biaix d'odi en el crim.

Motivacions? Excompanys de feina

Malgrat que les motivacions del jove fins i tot es desconeixen, si que se sap que Hole va treballar en l'empresa i que les víctimes eren excompanys de feina. Hole va treballar en l'empresa de missatgeria fins a la tardor de 2020.

L'agent McCartt va agregar que desconeixen les raons per les quals l'atacant va deixar de treballar per a FedEx i va subratllar que les autoritats han trobat "un parell d'informes policials", un de l'any passat i un altre "possiblement" de 2018, en els quals apareix Hole.

Tiroteig en FedDex / NY Post

Tiroteig en FedDex / NY Post

Un comunicat de l'FBI, citat pel canal CNN, va revelar que Hole va estar en el passat reclòs temporalment en un centre de detenció psiquiàtric i que se li va confiscar una arma de foc.

La seva mare va declarar a l'FBI el març de 2020 que el seu fill podria intentar suïcidar-se comportant-se de manera amenaçadora per fer que les forces de seguretat l'haguessin d'abatre. Hole va ser interrogat un mes després però els agents no van veure en ell cap "extremisme violent amb motivació racial".

De nou, es reobre el debat sobre les armes

A cada tiroteig mateix enrenou. Aquest incident ha tornat a obrir per enèsima vegada el debat sobre un control més important de les armes de foc als EUA i aquest divendres molts demòcrates van alçar la seva veu per instar el Senat que aprovi una nova legislació.

Així es va expressar el president del país, Joe Biden, qui va exigir a la Cambra Alta que deixi d'"acceptar" un tipus de violència que "s'ha convertit en una cosa massa normal" i causa 106 víctimes mortals al dia als EUA. "La violència armada és una epidèmia als Estats Units, però no hem d'acceptar-la, hem d'actuar", va exhortar.

Aquest incident és el cinquè tiroteig amb múltiples víctimes del país en les últimes setmanes. L'ocorregut el 22 de març en un supermercat de Colorado, amb 10 morts, va ser el que més morts va ocasionar.