Un home de 84 anys ha estat detingut per la policia local de la ciutat de Nottingham al Regne Unit en descobrir els agents que fa més de 72 anys que condueix sense tenir el carnet, a més els seus cotxes mai no han estat assegurats ni han passat cap mena de control.

Els agents de policia van descobrir la peculiar història d'aquest senyor després que li fessin un control rutinari en el pàrquing d'un supermercat de la ciutat de Nottingham. El conductor, nascut el 1938, els va dir que porta conduint cotxes des que tenia 12 anys (1950) i que mai no ha utilitzat cap tipus de llicència de conduir ni ha assegurat els seus vehicles.

L'home va ser sorprès pels agents en un control que estaven fent en el pàrquing del Tesco Extra de la zona de Bulwel, al nord de la ciutat. Els policies mai no es van imaginar que el propietari d'aquest Mini Cooper One de color blau els anava a explicar aquesta història tan increïble.

La publicació s'ha fet viral a les xarxes socials

Des de la Policia de Nottingham han compartit aquesta peculiar història a través del seu compte de Facebook. En el missatge han volgut compartir aquesta experiència amb els seus seguidors: "No podem creure el que ha succeït aquesta tarda. El conductor, que va néixer el 1938, ens va dir que havia estat conduint sense llicència i sense assegurança, des que tenia 12 (sí DOTZE) anys... i d'alguna manera les hi havia arreglat perquè la policia mai no el detingués. (Us deixarem fer els càlculs!)".

També van comentar que el conductor que van detenir té un historial al volant extremadament positiu: "Afortunadament, mai no va tenir un accident, ni va causar lesions a ningú i mai no va fer que ningú perdés diners en colpejar-los sense assegurança!".

Van aprofitar aquesta situació per recordar als conductors que han de seguir les normes i tenir al dia les seves assegurances i els seus carnets de conduir: "A causa de l'augment en el nombre de càmeres ANPR (reconeixement automàtic de matrícules) a Nottingham, fins i tot en els viatges curts, és probable que et trobis una càmera, així que asseguri's que els seus documents estiguin en ordre, perquè et trobaran algun dia".

Les sancions a què s'enfronta el conductor

Els conductors que circulin sense permís de conduir s'enfronten a una sanció de quatre punts. El que podria significar la pèrdua del carnet en el cas que aquesta persona tingui algunes sancions anteriors. També haurà de pagar una multa de 500 euros.

En el cas d'utilitzar un vehicle que no estigui assegurat ni tingui l'IVT passada el conductor s'enfronta a una sanció enorme. En els casos més greus podria suposar una multa de poc més de 3.000 euros. A més, els agents podran immobilitzar el vehicle fins que la persona sancionada compleixi les seves obligacions i posi els seus papers en regla.

És el que va passar en aquest cas de Nottingham, els agents van decidir immobilitzar el Mini de l'infractor, que va haver de tornar a casa seva caminant. Encara que no sabem com l'ha pres i si l'ha sorprès que després de tants anys hagin descobert que mai no ha seguit les normes de conducció.