Dos homes han mort a les pistes d'esquí d'Espot (Pallars Sobirà) i de Baqueira Beret (Vall d'Aran). Les víctimes mortals són un veí de Vigo (Pontevedra) i un altre de Gavà (Baix Llobregat) els dos tenien 45 anys i han mort en circumstàncies diferents: un ha perdut el control i ha xocat contra un arbre i l'altre s'ha posat en una pista tancada i d'extrema dificultat.

El primer accident mortal va passar el dijous a l'estació d'esquí de Baqueira Beret. Tot va començar quan, cap a les 15:00, un home de 45 i anys i veí de Vigo ha entrat en una pista que feia dies que estava tancada, ja que la neu estava congelada i era molt dura. A tot això se li ha de sumar la dificultat, que era negra i de doble diamant.

Fran Vaquero, el veí de Vigo mort a la pista d'esquí de Baqueira Beret

L'home va entrar a la pista i va patir una caiguda mentre estava esquiant i va quedar ferit de gravetat. Els treballadors de l'estació van atendre'l i van alertar a Emergències 112, que el van traslladar a l'hospital a través d'un helicòpter. Tot i els esforços dels sanitaris, malauradament no van poder fer res per salvar-li la vida. La víctima es deia Fran Vaquero i la seva mort ha causat gran commoció a Galícia.

SEM / Carles Palacio

Un veí de Vigo (Pontevedra) i un altre de Gavà (Baix Llobregat) moren mentre estaven esquiant a les pistes de Baqueira Beret (Vall d'Aran) i Espot (Pallars Sobirà) / Carles Palacio

Un veí de Gavà mor mentre estava esquiant a Espot

Malauradament, aquest no ha estat l'únic accident mortal en una estació d'esquí aquesta setmana. Aquest dissabte, un altre home de 45 anys i veí de Gavà també ha mort mentre estava esquiant a les pistes d'Espot. Els fets han passat a les 10:30 i, per causes que s'estan investigant, l'home va perdre el control de l'esquí en una pista blava, amb tan mala sort que va xocar contra un pi, explica el Diari Segre. 

Commoció per la mort del Fran Vaquero i el veí de Gavà

Va ser la seva parella qui va alertar als treballadors de la pista, que immediatament van avisar al metge, que es va dirigir fins al lloc dels fets per rescatar-lo. Malauradament, no van poder fer res per salvar-li la vida i s'ha convertit en la segona víctima mortal d'aquesta setmana.

El Fran Vaquero i aquest veí de Gavà, del qual no ha transcendit la identitat, són les primeres víctimes mortals d'aquesta temporada d'esquí a les pistes de la província de Lleida, uns fets que han causat gran commoció tant a Pontevedra com al Baix Llobregat.

Un home mor en un incendi en un pis de Reus: els Mossos ho investiguen

Malauradament, aquests dos homes no són els únics que han mort de manera accidental en els darrers dies a Catalunya i, de fet, aquesta setmana, un veí de 82 anys de Reus (Baix Camp) ha mort en un incendi en un pis. Per causes que els Mossos d'Esquadra estan investigant, s'ha produït un foc al menjador i, fruit de les flames, l'avi ha mort. Afortunadament, han aconseguit rescatar una dona de 79 anys traient-la pel balcó.