La por s'apodera dels viatgers d'un tren a Suïssa. Un home ha pres com a ostatges quinze persones aquest dijous a la tarda, cap a les 18.35 hores, que anaven en un comboi de la línia que uneix Baulmes amb Yverdon-les-Bains. Segons ha explicat la policia de Vaud en un comunicat, l'atacant, de 32 anys i sol·licitant d'asil de nacionalitat iraniana, anava armat amb una destral i un ganivet i va obligar el mecànic a abandonar el seu lloc de feina i aturar el tren a la parada d'Essert-sous-Champvent amb les portes tancades. Van ser moments d'angoixa, fins que els agents van intentar negociar amb ell, i fins i tot van contractar un intèrpret de persa, però després de resultar improductiu per l'alliberament dels passatgers es va acabar abatent el segrestador.

Els Equips de Suport d'Emergència van anar al lloc a donar suport a les famílies presents, mentre la policia cantonal realitzava les gestions pertinents i negociava amb el segrestador. L'home parlava persa i anglès, per la qual cosa el cos va contractar un intèrpret per agilitar les converses. Van estar des de les set de la tarda, aproximadament, fins a un quart d'onze de la nit, quan els agents van rebre ordre de llançar l'atac i alliberar tots els ostatges, els quals van resultar il·lesos. Durant la intervenció van abatre l'individu armat amb una destral i un ganivet, ferint-lo de mort.

Actuació policial i investigació després d'abatre el segrestador

L'actuació va reunir a l'estació d'Essert-sous-Champvent, a la part francòfona de Suïssa, a més de 60 agents, entre ells una desena de patrulles de gendarmeria. Respecte als serveis d'emergències, uns 30 facultatius sanitaris esperaven a les ambulàncies STAR, CSU NVB i ASV, preparats, per al pitjor, que finalment no va succeir. Tot això, juntament amb especialistes en negociació de la policia cantonal de Vaud i l'intèrpret de persa. Després d'abatre al segrestador, un sol·licitant d'asil iranià assignat al cantó de Nauchâtel, la Fiscalia ha obert una investigació penal, tot i que en aquests moments es desconeixen les motivacions de l'autor dels fets per fer parar el tren suís i prendre una quinzena d'ostatges, entre ells el mecànic del comboi.