L'exboxejador Poli Díaz ha estat condemnat a dos anys de presó per maltractament habitual i per lesions en l'àmbit familiar contra la seva parella. A més, el Jutjat de Violència Sobre la Dona Número 2 de Las Palmas de Gran Canària ha sentenciat al que fos un dels esportistes més reconeguts d'Espanya en les dècades dels 80 i els 90 a pagar-li 3.210 euros d'indemnització la víctima.

El cas de Poli Díaz s'ha resolt després de diversos mesos en què l'exboxejador ha estat detingut un parell de vegades. L'última vegada que els agents el van detenir a Díaz va ser a finals de juny de 2021. El van trobar al seu pis del barri de Zárate de Las Palmas de Gran Canària.

En aquesta ocasió, la seva parella tenia signes de violència i va afirmar que Díaz va intentar ofegar-la amb les seves mans. A més, una de les veïnes del barri, va afirmar que havia vist la víctima al carrer nua mentre demanava ajuda desesperadament i per això va decidir trucar a la policia.

La sentència contra Poli Díaz

El que fora un dels púgils espanyols més talentosos haurà de passar 24 mesos a la presó, vuit d'ells per un delicte de lesions en l'àmbit familiar i 16 per maltractament habitual. A més, haurà d'indemnitzar la seva parella amb 3.210 euros pel dany moral i les lesions que li va causar.

Aquesta sentència tindrà altres conseqüències que afectaran directament a Poli Díaz, no podrà aproximar-se a menys de 500 metres de la víctima de les seves agressions i tindrà prohibit tenir accés a armes en ser considerat una persona perillosa.

La carrera esportiva de Poli Díaz

Díaz va començar a participar en combats de boxa quan tenia 14 anys i va començar en aquest esport. El seu primer entrenador va ser Ricardo Sánchez Atocha, que el va acompanyar en els seus inicis com a amateur. Amb els anys va anar guanyant popularitat gràcies als seus bons resultats, encara que durant molt temps va compaginar la seva carrera esportiva amb altres feines, ja que no podia viure del que guanyava en els combats de boxa.

Poli Diaz EP (2)

Poli Díaz / Europa Press

Va arribar a ser set vegades campió nacional de pes lleuger, destacava sobre els altres per la seva excel·lent agilitat i la seva capacitat per esquivar i colpejar amb molta velocitat. Tenia un estil alt atípic pel molt que s'exposava i arriscava, però les seves condicions eren molt superiors a les dels altres.

Va tenir una brillant trajectòria en la boxa professional que va començar el 1986 i va acabar el 2001, va competir en 47 combats i en va guanyar 44. A més, mai no va ser derrotat per KO. Malgrat això, va tenir un gran declivi personal i professional. Després d'acabar la seva carrera va tenir molts problemes econòmics i va arribar a participar en dues pel·lícules pornogràfiques, ell mateix va comentar que ho va fer per necessitat.

El nou negoci de Mike Tyson

L'exboxejador ha decidit començar en un nou negoci que ha estat comentat per molts a les xarxes socials pel polèmic significat que té. Tyson ha tret la seva pròpia marca de gominoles de cànnabis amb forma d'orella mossegada. L'empresari ho va anunciar a través del seu compte d'Instagram amb un missatge típic del nord-americà: "Santes orelles! Per fi són aquí! Ves pels teus Mike Bites ara mateix!".

La forma de les gominoles, la de l'orella mossegada, és una clara referència a un dels episodis més polèmics de la carrera de Mike Tyson. En el seu combat de revenja contra Evander Holyfield el juny de 1997, Tyson va ser desqualificat per mossegar fins i tot en dues ocasions l'orella del seu rival. El de Brooklyn es va queixar diverses vegades de Holyfield a l'àrbitre, per colpejar-lo amb el cap durant el combat, una cosa totalment prohibida, Iron Mike va decidir actuar d'aquesta forma tan violenta.