Mike Tyson ha estat una de les persones més influents de l'àmbit esportiu als Estats Units durant les últimes tres dècades. El que va ser un dels millors boxejadors de tots els temps ha continuat protagonitzant portades i tertúlies en mitjans de tot el planeta fins i tot després de retirar-se.

Sempre va ser una persona summament extravertida, que es mostrava davant dels mitjans de comunicació com un home malgastador i polèmic per les seves declaracions i accions dins i fora del quadrilàter. Ha participat en diverses pel·lícules fent cameos, encara que un dels més recordats va ser el que va fer en la reeixida saga 'The Hangover'.

Tyson va destacar en la boxa pel seu estil ortodox, basat en la seva enorme potència física. Tenia una gran capacitat de resistir atacs i era capaç de deixar KO als seus rivals amb un cop. Va aconseguir un rècord espectacular de 50 victòries en 56 combats. Encara continua sent recordat per les seves gestes al quadrilàter i és considerat per molts experts com el millor de la història en la seva categoria, la de pesos pesants (per sobre dels 91 kg).

El nou negoci de Mike Tyson

L'exboxejador ha decidit començar en un nou negoci que ha estat comentat per molts a les xarxes socials pel polèmic significat que té. Tyson ha tret la seva pròpia marca de gominoles de cànnabis amb forma d'orella mossegada. L'empresari ho va anunciar a través del seu compte d'Instagram amb un missatge típic del nord-americà: "Santes orelles! Per fi són aquí! Ves pels teus Mike Bites ara mateix!".

La forma de les gominoles, la de l'orella mossegada, és una clara referència a un dels episodis més polèmics de la carrera de Mike Tyson. En el seu combat de revenja contra Evander Holyfield el juny de 1997, Tyson va ser desqualificat per mossegar fins i tot en dues ocasions l'orella del seu rival. El de Brooklyn es va queixar diverses vegades de Holyfield a l'àrbitre, per colpejar-lo amb el cap durant el combat, una cosa totalment prohibida, Iron Mike va decidir actuar d'aquesta forma tan violenta.

gominoles mike tyson Instagram

Les gominoles de Tyson / Instagram

Des de 2020, Tyson està treballant en diversos projectes relacionats amb l'ús de la marihuana a través de la seva empresa Tyson 2.0, que té participació en diversos productes per al seu ús quotidià i medicinal. De fet, des que la llei a Califòrnia ho permet, inverteix en cultius d'aquesta planta.

També ha fet diverses aparicions públiques en les quals es mostra a favor de la legalització total de la marihuana per a qualsevol ús, sigui per tinença, consum o venda. Fins i tot va arribar a afirmar que va començar a fumar quan es va retirar i va lamentar no haver començat abans, diu que l'ajudava a estar molt millor mentalment.

Podria tornar al ring?

S'ha especulat amb el retorn de Mike Tyson des de la seva retirada, el 2005 es va retirar definitivament de la boxa, però el 2020 va decidir participar en un combat d'exhibició contra Roy Jones, gràcies als diners que va recaptar per aquest esperat retorn va fundar la seva empresa Tyson 2.0, especialitzada en els productes elaborats amb marihuana.

Sembla que aquesta aventura empresarial està sent molt positiva per a Tyson. L'entitat que presideix l'exboxejador ha presentat prop de 500.000 dòlars de beneficis el 2021, encara que va ser creada en un context complicat i en plena pandèmia ha sabut manejar bé la seva entitat i ara continua amb les gominoles Mike Bites.