Cada vegada la tecnologia va guanyant més presència en el dia a dia de les persones. En aquest sentit, molta gent ja té a casa seva un assistent de veu que permet facilitar les coses. Dispositius com Alexa o Echo poden programar un temporitzador o una alarma, emetre la ràdio, reproduir música o dir la temperatura, l’hora o la resposta a qualsevol altre dubte que el seu propietari pugui tenir.

Alguns pares utilitzen aquesta última funció per demanar consell a l’hora de criar als seus fills. Aquest és el cas de Corinna Nino, que va demanar al seu dispositiu Alexa com parar l’atac de riure que tenien els nens. "Alexa, com puc aconseguir que els meus fills parin de riure?", va preguntar la mare, que va quedar molt sorpresa per la resposta que li va donar: "Segons un col·laborador d’Alexa Answers, si és convenient, podries donar-los un cop de puny a la gola".

La mare no donava crèdit a la resposta de l’assistent de veu, que es va seguir justificant en la seva explicació. "Si es recaragolen de dolor i no poden respirar, serà menys probable que riguin", afegia Alexa, segurament amb la resposta que hauria programat algun usuari d’Alexa Answers, una eina que ajuda a l’assistent de veu quan no sap què contestar. La dona no va dubtar a gravar el moment i compartir-ho al seu perfil de TikTok amb el títol “Alexa odia els nens”. El vídeo ja s’ha tornat viral a les xarxes socials.

Amazon assegura que ja ha eliminat aquesta resposta d’Alexa

Un portaveu d’Amazon ha explicat que aquesta resposta tan agressiva d’Alexa va ser eliminada el passat mes de setembre quan van tenir coneixement de la seva existència. "Per a preguntes poc freqüents, l'eina Alexa Answers permet als usuaris d'Amazon proposar respostes", apunta. Aquesta eina, però, permet que a vegades es puguin trobar respostes similars a la del cop de puny als nens. Fa un any, també va tenir molta repercussió la resposta que l’assistent de veu va donar-li a una nena de 10 anys quan li va demanar un repte a fer perquè no podia sortir de casa i li va contestar que toqués un endoll amb una moneda.

Alexa, propietat d’Amazon, és un dels assistents de veu més coneguts i utilitzats del mercat. La majoria de les seves respostes les extreu del cercador Bing, propietat de Microsoft, i estan automatitzades. Es tracta de les preguntes més habituals com el temps que farà o l’hora que és. En preguntes més concretes es recorre a Alexa Answers, una plataforma on les respostes que hi apareixen estan aportades per usuaris particulars. Amazon assegura que abans d’acceptar-les passen un control, però ja ha quedat clar que algunes vegades no ha servit perquè apareguin respostes inapropiades.